Skip to content

LUMENE Group keskittyy kauneuden- ja hiustenhoitoon – Farmos Oy itsenäistyy

11/03/2008

CapMan Oyj Lehdistötiedote 11.3.2008

 
CapManin buyout-sijoituskohde LUMENE Group keskittyy jatkossa kauneuden- ja hiustenhoitoa edustaviin LUMENE Cosmetics ja Cutrin -liiketoiminta-alueisiinsa. LUMENE Groupin tytäryhtiö Farmos Oy itsenäistyy. Järjestelyn seurauksena yrityksillä on hyvät mahdollisuudet keskittyä ydinosaamiseensa ja liiketoiminnan kehittämiseen itsenäisinä yrityksinä. Molemmat yritykset hakevat kasvua etenkin Baltiasta ja Venäjältä.
 
LUMENE Group kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy korkealaatuisia ihonhoito- ja värikosmetiikkatuotteita sekä hiustenhoitotuotteita. Lumene on viime vuosina laajentanut toimintaansa Venäjälle, Baltiaan ja Yhdysvaltoihin. Lumene Cosmeticsin ja Cutrinin liikevaihto vuonna 2007 oli noin 101 milj. euroa, ja liiketoiminta-alueiden palveluksessa oli noin 730 henkilöä. Tapio Pajuharju jatkaa LUMENE Groupin toimitusjohtajana.
 
Farmos valmistaa ja markkinoi pesu-, puhdistus- ja hygieniatuotteita sekä teollisuuskemikaaleja muun muassa elintarvike-, ravintola ja terveydenhuoltosektoreille, päivittäistavarakaupalle, kiinteistöjen huoltoon sekä teollisuuteen. Farmos on johtava suomalainen hygienia-alan yritys ja yrityksellä on vahva asema Baltiassa ja Venäjällä, missä sillä on erityisen vahvat kasvunäkymät. Farmoksen liikevaihto vuonna 2007 oli noin 40 milj. euroa, ja se työllisti 260 henkilöä, joista noin 90 Suomen ulkopuolella. Farmoksen toimitusjohtajana jatkaa Juha Saarinen.
 
”Uusi selkeämpi rakenne mahdollistaa keskittymisen ydinosaamiseemme kauneuden ja hyvinvoinnin huippuosaajana”, sanoo LUMENE Groupin toimitusjohtaja Tapio Pajuharju.
 
”Farmoksella muutokseen suhtaudutaan positiivisesti. Farmoksen myynti ja tulos ovat kehittyneet varsin myönteisesti viime vuosina ja uskomme, että omistajamme ovat valmiita Farmoksen pitkäntähtäimen kehittämiseen itsenäisenä kotimaisena yrityksenä”, toteaa toimitusjohtaja Juha Saarinen.
 
CapManin hallinnoimat rahastot ostivat vuonna 2003 Orionin Noiro-kosmetiikkayksikön. Noiro-nimi vaihdettiin LUMENE Groupiksi vuonna 2005. Nyt tehdyn rakennejärjestelyn yhteydessä CapManin hallinnoimien rahastojen sijoittajille palautuu merkittävä osa alkuperäisestä sijoituksesta. Rahastojen omistusosuus Lumene Cosmetics Oy:stä tulee olemaan rakennejärjestelyn toteuduttua noin 55 prosenttia ja Farmos Oy:stä noin 55 prosenttia.
 
 
Lisätietoja:
Lars Hagelstam, partneri, CapMan Buyout p. 0207 207 549 tai 040 747 1870
 
 
CapMan www.capman.com
CapMan on Pohjoismaiden johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,9 miljardin euron pääomia pohjoismaisissa pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on neljä sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi, ja joilla on omat rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on 110 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Oslossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.