Skip to content

Medtronicin Per Sköld CapMan Life Science -tiimiin

17/03/2008

CapMan lehdistötiedote 17.3.2008 kello 14.45

Maailman johtaviin lääketieteen teknologiayrityksiin kuuluvan Medtronicin ruotsalainen johtaja Per Sköld, KTM, siirtyy partneriksi CapMan Life Science -tiimiin 1.4.2008 alkaen. CapMan Life Sciencen viimeaikaiset sijoitukset ovat painottuneet terveydenhuoltoalan palveluntarjoajiin täydentäen lääketieteen teknologiayrityksistä muodostuvaa salkkua.
 
Per Sköld siirtyy CapManiin Medtronicista, joka on maailman johtavia lääketieteen teknologiaan erikoistuneita yrityksiä. Sköld työskenteli Medtronicin Pohjoismaiden toiminnoista vastaavana johtajana. Aikaisemmin hän on työskennellyt johtotehtävissä General Electrics Medical Systemsillä, joka osti Sköldin ja tämän yhtiökumppaneiden perustaman ProAct Medical AB:n vuonna 2001.
 
”Olen iloinen voidessani ilmoittaa, että Per Sköld on päättänyt liittyä tiimiimme. Arvostan hänen kokemustaan yrittäjyydestä ja monikansallisen medtech-yrityksen johtotehtävistä”, sanoo CapMan Life Science -tiimin vetäjä ja senior partner Jan Lundahl.”Tulemme keskittymään lääketieteen teknologiayritysten rinnalla terveydenhuollon palveluja tarjoaviin yrityksiin, jotka kokemuksemme mukaan tarjoavat erinomaisia sijoitusmahdollisuuksia nykyisessä markkinatilanteessa. Sijoitustemme arvonluonnin kulmakiviä ovat edelleen tuotteiden tai palveluiden kaupallistaminen, kannattava kasvu ja kansainvälistyminen sekä alan syvällinen tunteminen. Toimintatapamme perustuu yrittäjien ja yritysten johdon kumppanina toimimiseen. Uusi CapMan Life Science IV -rahastomme mahdollistaa sijoitusten tekemisen useisiin voimakkaan kasvupotentiaalin omaaviin yrityksiin”, jatkaa Lundahl.
 
Runsaasti uusia sijoituksia ja kokenut tiimi
CapMan Life Science on yksi Euroopan kokeneimmista life science -alan sijoitustiimeistä. Esimerkkejä viimeisimmistä tiimin tekemistä sijoituksista ovat ruotsalainen yksityisiä terveydenhuollon palveluja tuottava Nacka Närsjukhus Proxima AB, suomalainen terveydenhuollon ICT-yritys Mawell Oy ja norjalainen lääketieteen kuvantamispalveluja tuottava Curato AS. Nykyisten sijoituskohteiden kehitystyöstä vastaavat Life Science -tiimin vetäjä ja senior partner Jan Lundahl, partneri Björn Nordenvall sekä partneri Johan Bennarsten joista kaksi viimeksi mainittua ovat lääkäreitä.
 
 
Lisätietoja:
Jan Lundahl, CapMan Life Science -tiimin vetäjä, senior partner, p. + 46 8 545 85 475 tai +46 708 56 19 53
 
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,9 miljardin euron pääomia pohjoismaisissa pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on neljä sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi, ja joilla on omat rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on 110 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Oslossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.