Skip to content

CapMan irtautuu StaffPointista, tulosvaikutus CapMan Oyj:lle noin 4 milj. euroa

22/05/2008

CapMan Oyj pörssitiedote 22.5.2008 kello 10.40


CapManin hallinnoimat rahastot Finnventure Rahasto V ja Finnmezzanine Rahasto II B ja D sekä Finnmezzanine Rahasto III A, B ja C irtautuvat suomalaisesta henkilöstövuokrausyritys StaffPoint Oy:stä. Irtautumisen vaikutus CapMan Oyj:n vuoden 2008 tulokseen on noin 4 milj. euroa Finnventure Rahasto V:ltä ja Finnmezzanine II B:ltä saatavien voitonjako-osuustuottojen seurauksena.
 
CapManin hallinnoimat rahastot myyvät 66 prosentin omistuksensa StaffPointissa Oy G.W.Sohlberg Ab:lle, Varmalle ja yhtiön johdolle. Rahastot sijoittivat StaffPointiin vuonna 2002. Sijoitus on ollut Finnventure Rahasto V:n ja mezzanine-rahastojen sijoittajille hyvä.
 
StaffPoint on Suomen johtava henkilöstövuokrausyritys, joka maksaa palkkaa vuosittain noin 18 000 työntekijälle. Yrityksen liikevaihto vuonna 2007 oli 87 milj. euroa.
 
”StaffPoint on kehittynyt viimeisen viiden vuoden aikana erittäin hyvin, ja yhtiön liikevaihto on kasvanut vuosittain lähes viidenneksellä. Uskon, että sijoitusaikanamme yhdessä johdon kanssa rakennettu strateginen asema ja alan kasvuodotukset luovat StaffPointille hyvät edellytykset toimia myös jatkossa”, sanoo CapMan Buyout-tiimin vetäjä ja senior partner Tuomo Raasio.
 
SUMMA Corporate Finance toimii kaupassa CapManin ja muiden myyjien taloudellisena neuvonantajana.
 
 
Lisätietoja:
Tuomo Raasio, CapMan Buyout -tiimin vetäjä, senior partner, p. 0207 207 505 tai 0400 405 682
 
 
 
CapMan  www.capman.com
CapMan on Pohjoismaiden johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,0 miljardin euron pääomia pohjoismaisissa pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on neljä sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi, ja joilla on omat rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on 120 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Oslossa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.