Skip to content

CapMan rakentaa pohjoismaista tv-tuotantoyhtiötä

29/05/2008

CapMan lehdistötiedote 29.5.2008 kello 9.00
 
CapManin hallinnoimat rahastot ja tv-tuotantoyhtiö Varesvuo Partnersin toimiva johto aloittavat yhteistyön Monster AS:n kanssa, joka on johtavia tuotantoyhtiöitä Norjassa. Varesvuo Partners ja Monster yhdistyvät muodostaen uuden pohjoismaisen tv-, elokuva- ja mainoselokuvayhtiön, jonka merkittäviksi omistajiksi tulevat myös Monsterin perustajat.
 
CapManin hallinnoima CapMan Buyout VIII -rahasto, Roope Lehtinen sekä Varesvuo Partnersin muu toimiva johto ostivat Talentumin tv-toimialan eli Varesvuo Partners Oy:n tammikuussa 2008. CapManin ja johdon tavoitteena on rakentaa yhtiöstä merkittävä itsenäinen pohjoismainen tuotantoyhtiö, ja yhdistyminen Monsterin kanssa on ensimmäinen strateginen askel tavoitteen saavuttamiseksi. Varesvuo Partnersin ja Monsterin yhteenlasketun liikevaihdon odotetaan nousevan noin 40 milj. euroon vuonna 2008.
 
”Molemmat yhtiöt ovat omassa maassaan erinomaisessa asemassa, ja yhdessä olemme entistä vahvempia vastaamaan kansainvälistyvän sisältömarkkinan haasteisiin. Olemme innoissamme päästessämme rakentamaan tulevaisuutta Monsterin kanssa, koska se on Norjan johtavia tuotantoyhtiöitä ja jaamme yhteiset arvot sekä intohimot”, sanoo Varesvuon toimitusjohtaja Roope Lehtinen.
 
”Olemme erittäin tyytyväisiä yhdistymiseen, joka antaa meille mahdollisuuden tuottaa entistä parempia palveluja ja houkutella asiakkaita pohjoismaisella tasolla. CapManin aktiivisen omistajuuden tuella tulemme jatkamaan asemamme vahvistamista niin strategisesti, taloudellisesti kuin toimialan konsolidoimisen kautta sekä hyödyntämään kasvun mahdollisuuksia pohjoismaisella ja kansainvälisellä tasolla”, sanoo Monster AS:n toinen perustaja ja toimitusjohtaja Olav Øen.
 
”Jaamme johdon kanssa saman vision rakentaa vahva itsenäinen pohjoismainen tuotantoyhtiö. Uskomme, että sisällön merkitys kasvaa muuttuvalla mediakentällä, ja että uudella yhtiöllä on erinomaiset edellytykset kilpailla asiakkaista pohjoismaisella tasolla. Monster ja Varesvuo ovat molemmat uranuurtajia alallaan”, sanoo CapManin senior partneri ja uuden yhtiön hallituksen puheenjohtaja Olli Liitola.
 
Lisäsijoituksen yhtiöön tekee CapMan Buyout VIII -rahasto, jossa CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja. CapManin hallinnoimat rahastot tulevat omistamaan uudesta yhtiöstä enemmistön ja yrityksen johto loput osakkeista.
 
 
Lisätietoja:
Olli Liitola, senior partner, CapMan Buyout, p. 0207 207 506 tai 0400 605 040
Roope Lehtinen, toimitusjohtaja, Varesvuo Partners p. 041 590 007
 
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,1 miljardin euron pääomia pohjoismaisissa pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on viisi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi, ja joilla on omat rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on 130 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.