Skip to content

CapMan ja InnovationsKapital sijoittavat Crayoniin

18/06/2008

CapMan lehdistötiedote 18.6.2008 kello 16.45


CapMan Technology 2007 -rahasto ja InnovationsKapital sijoittavat pohjoismaiseen IT-konsultointiyritys Crayoniin. Crayon-konsernin muodostavat yhdeksän tytäryhtiötä neljässä Pohjoismaassa. Konsernin omistaa norjalainen emoyhtiö Artix AS. Crayon tuottaa palveluja yritysten ohjelmisto- ja lisenssihallintaan sekä tarjoaa asiakkailleen IT-konsultointipalveluja ja -koulutusta Microsoft, Citrix, Adobe ja Oracle -ohjelmistoille.
 
Crayon neuvoo asiakkaitaan ohjelmistoportfolioiden hankinnassa sekä yksinkertaistaa hankittujen ohjelmistojen lisenssien hallinnointia. Lisäksi Crayon tarjoaa konsultointia ja koulutusta liittyen asiakasyritysten hankkimiin ohjelmistoihin. Crayonin asiakkaiden joukossa on useita pohjoismaisia suuryrityksiä yksityisellä ja julkisella sektorilla.
 
Crayon on perustettu vuonna 2002 ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Oslossa. Lisäksi Crayonilla on toimistot Trondheimissa, Tukholmassa, Uumajassa, Kööpenhaminassa ja Helsingissä. Crayonin liikevaihto vuonna 2007 oli noin 48 milj. euroa ja yhtiö työllistää noin 190 henkilöä.
 
”Crayonin tuottamissa ohjelmistojen sopimuksiin ja käyttöoikeuksiin liittyvissä palveluissa yhdistyvät lisäarvoa tuovan jälleenmyyjän ja liikkeenjohdon konsultin tekemä työ, mikä tekee yhtiön tarjoamista palveluista aidosti erottuvia. Konseptin toimivuus on nähtävissä yhtiön voimakkaasti kasvaneessa liikevaihdossa ja tyytyväisissä asiakkaissa”, sanoo CapManin sijoituspäällikkö Julia Reuszner.
 
”Crayonilla on erittäin vahva markkina-asema Norjassa ja Ruotsissa. Uskomme yhtiössä olevan potentiaalia vahvistaa asemaansa entisestään sekä tavoitella laajempaa maantieteellistä markkinaa ja asiakaspohjaa”, sanoo InnovationsKapitalin sijoitusjohtaja Martin Falkevall.
 
”Sijoitus on tunnustus Crayonissa viime vuosina tapahtuneesta kehityksestä. Uskomme, että CapMan ja InnovationsKapital voivat auttaa meitä kasvutavoitteidemme toteuttamisessa”, sanoo Crayonin hallituksen puheenjohtaja Jens Rugseth.
 
CapMan Technology 2007 -rahasto ja InnovationsKapital tulevat omistamaan tasaosuuksin 20 % Crayonin emoyhtiön Artix AS:n osakkeista kaupan toteuduttua. Nykyiset omistajat, mukaan lukien yhtiön johto ja henkilöstö, tulevat omistamaan loput yhtiön osakkeista. Kaupan toteutuminen on ehdollinen tiettyjen kaupan osapuolten asettamien ehtojen toteutumiselle. CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja CapMan Technology 2007 -rahastossa.
 
 
Lisätietoja:
Julia Reuszner, sijoitusjohtaja, CapMan Technology, p. +46 8 545 854 84 tai +46 739 865 664
Martin Falkevall, sijoitusjohtaja, InnovationsKapital, p. +46 8 54 50 14 90 tai +46 708 47 73 16
Jens Rugseth, hallituksen puheenjohtaja, Crayon, p. +47 22 89 10 00 tai +47 91 16 94 40
 
 
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,1 miljardin euron pääomia pohjoismaisissa pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on viisi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi, ja joilla on omat rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on 130 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.