Skip to content

CapMan perustaa Public Market -rahaston, joka hyödyntää pääomasijoitustoiminnan arvonluontikeinoja listatulla markkinalla

11/07/2008

 

CapMan Oyj      Pörssitiedote  11.7.2008   klo 14.05
 
 
CapMan Oyj on perustanut uuden, listattuihin pohjoismaisiin yrityksiin sijoittavan CapMan Public Market -rahaston. Rahastoon on tänään päättyneellä ensimmäisellä varainhankintakierroksella kerätty sijoitussitoumuksia 90 milj. euron edestä, josta CapMan Oyj:n osuus on 15 milj. euroa. Rahaston myötä CapManille syntyy kuudes sijoitusalue CapMan Public Market, jonka vetäjäksi on nimitetty oikeust. kand., MBA Jukka Ruuska. Rahaston perustamisella ei ole merkittävää vaikutusta CapMan Oyj:n vuoden 2008 tulokseen.  
 
Rahasto sijoittaa listattuihin pohjoismaisiin yhtiöihin, joiden markkina-arvo on 100-1 000 milj. euroa, eli ns. mid cap -yhtiöt. Rahaston varainhankinta jatkuu.
 
”Olemme ottaneet vuoden aikana kaksi merkittävää askelta CapManin strategiassa hyödyntää kasvun mahdollisuuksia vaihtoehtoisessa sijoitusluokassa laajentamalla toimintaamme Venäjälle ja perustamalla Public Market -rahaston. Kasvumme ydin on ollut lähes 20-vuoden ajan aktiivinen omistajuus yritysten arvon kehittämiseksi”, sanoo CapMan Oyj:n toimitusjohtaja Heikki Westerlund.
 
”Rahaston perustamisen myötä aloitamme innolla sijoitustoiminnan. Tavoitteenamme on sijoittaa rahastosta noin 4-6 kohteeseen, joissa on merkittävää arvonnousupotentiaalia. Hyödynnämme sijoitustoiminnassa pääomasijoittamiselle ominaisia arvonluontikeinoja kuten aktiivista hallitustyöskentelyä ja mahdollisuutta kehittää yhtiötä 3-5 vuoden tavoiteohjelman avulla. Sijoitusstrategiamme on ystävällismielinen. Yritysten kehittämisen kannalta on tärkeää, että löydämme muiden omistajien kanssa yhteisen vision”, sanoo CapMan Public Market-tiimin vetäjä Jukka Ruuska.
 
 
 
Lisätietoja:
Heikki Westerlund, toimitusjohtaja, CapMan Oyj, puh. 0207 207 504 tai 050 559 6580
Jukka Ruuska, CapMan Public Market -tiimin vetäjä, puh. 050 1732
 
 
CAPMAN OYJ
 
Mari Reponen
viestintäjohtaja
Sijoittajapalvelut
 
 
JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet
www.capman.com
 
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,2 miljardin euron pääomia pohjoismaisissa pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi, ja joilla on omat rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on 130 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.