Skip to content

Curato ja norjalainen Sentrum Røntgeninstitutt yhdistyvät

03/07/2008

CapMan lehdistötiedote 3.7.2008 
 


CapManin kohdeyritys Curato ostaa norjalaisen Sentrum Røntgeninstituttin (SRI) osakekannan. Yhtiöt tulevat yhdessä muodostamaan yhden johtavista toimijoista yksityisellä lääketieteellisen kuvantamisen markkinalla Norjassa. Uusi yhtiö tulee tarjoamaan röntgendiagnostiikkapalveluja kaikille neljälle alueelliselle terveydenhoitopiirille Norjassa.
 
CapManin hallinnoimat rahastot sijoittivat Telemark Røntgeniin, nykyiseltä nimeltään Curato, heinäkuussa 2007.  Curatosta tulee kaupan myötä yksi tärkeimmistä julkisen terveydenhuollon kumppaneista lääketieteellisen kuvantamisen alalla Norjassa. Yhtiön vuosittaiseksi liikevaihdoksi arvioidaan noin 54 milj. euroa ja se työllistää noin 260 henkilöä.
 
Sentrum Røntgeninstitutt on Norjan johtavia radiologiapalveluja tuottavia yrityksiä. SRI operoi täydenpalvelun kuvantamiskeskuksia seitsemällä paikkakunnalla mukaan lukien Norjan neljä suurinta kaupunkia. Lisäksi yhtiöllä on kuvantamiskeskus Romaniassa sekä tutkimusyritys, joka harjoittaa mm. lääkeaine- ja osteoporoositutkimusta.
 
”Identifioimme Sentrum Røntgeninstituttin mahdolliseksi ostokohteeksi alkuperäisen Curato-sijoituksen yhteydessä. SRI täydentää Curatoa maantieteellisesti. Kaupan myötä syntyvä yritys on erinomaisessa asemassa kasvaa lääketieteellisen kuvantamisen alalla sekä mahdollisesti myös muilla terveydenhuoltopalvelusektoreilla”, sanoo CapManin senior partner Kai Jordahl.
 
”Yhdistymisen myötä voimme tarjota sekä julkiselle terveydenhuoltosektorille että potilaillemme entistä laajemman ja luotettavamman palveluvalikoiman. Kaikki toimipisteemme tulevat olemaan pian täysin digitalisoituja nykyaikaisine laitteineen, mikä tekee meistä pohjoismaiden moderneimman radiologisen diagnostiikan palveluja tarjoavan yrityksen. Potilaillemme tämä tarkoittaa helppoa saavutettavuutta, lyhyitä odotusaikoja sekä nopeaa, kivutonta ja varmaa diagnosointia”, sanoo Curaton toimitusjohtaja Hans Olav Almaas.
 
Curato AS tulee hankkimaan 100 prosenttia Sentrum Røntgeninstituttin osakkeista. Lisäsijoituksen Curatoon tekevät CapMan Buyout VIII, CapMan Life Science IV ja CapMan Mezzanine IV -rahastot, joissa CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja. Kaupan toteutuminen on ehdollinen kilpailuviranomaisten hyväksynnälle.
 
 
Lisätietoja:
Kai Jordahl, senior partner, CapMan Buyout, p. +47 23 23 75 71
Hans Olav Almaas, toimitusjohtaja, Curato AS, p. +47 917 10 305


 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,1 miljardin euron pääomia pohjoismaisissa pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on viisi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi, ja joilla on omat rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on 130 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.