Skip to content

CapMan Oyj:n Access-yritysmyynti peruuntuu

09/10/2008

CapMan Oyj   Pörssitiedote 12.10.2008    kello 12.10               

Kaupan peruuntuessa CapMan Oyj:n tulos vuonna 2008 tulee jäämään selvästi vuoden 2007 tuloksesta. Espanjalainen N+1 Group (N+1) on ilmoittanut CapMan Oyj:lle, ettei se yleisen rahoituskriisin seurauksena pysty hyödyntämään ennalta sovittua rahoitusta Access Capital Partners Group S.A.:n (Access) osakkeiden ostamiseksi CapMan Oyj:ltä. Tämän seurauksena N+1 aikoo peruuttaa kaupan. CapMan Oyj odottaa N+1:n kirjallista ilmoitusta asiasta. CapMan Oyj jatkaa Accessin omistajana 35 prosentin omistusosuudella. Osapuolet jatkavat keskustelua mahdollisesta muusta yhteistyöstä.
 
CapMan Oyj tiedotti 25.7.2008 allekirjoittaneensa sopimuksen, jonka mukaan N+1 ostaa CapMan Oyj:n 35 prosentin omistusosuuden Accessista. Tiedotettu osakkeiden kauppahinta oli allekirjoitushetkellä enintään 23,3 milj. euroa, ja kaupan arvioitu vaikutus CapMan Oyj:n vuoden 2008 tulokseen toteutuessaan 18,0 milj. euroa. Kaupan odotettiin toteutuvan vuoden 2008 loppuun mennessä.
 
Kaupan peruunnuttua CapMan Oyj jatkaa Accessin vähemmistöomistajana 35-prosentin omistusosuudella. Yhtiöt muita osakkaita ovat sen managing partnerit. Access on yksi Euroopan johtavia pääomarahastojen rahastojen hallinnointiyhtiöitä ja hallinnoi noin 2,5 miljardin euron pääomia. Yhtiön liiketoiminta on ollut menestyksellistä, ja sillä on hyvät edellytykset menestyä myös jatkossa laajalti hajautetun salkun ja aktiivisen salkunhoidon ansiosta. Access on hiljattain kerännyt neljännen buyout-rahastoihin sijoittavan rahastonsa ja on hyvissä asemissa hyödyntämään nykyisen markkinatilanteen tarjoamia sijoitusmahdollisuuksia.  
 
 
Lisätietoja:
Heikki Westerlund, toimitusjohtaja, CapMan Oyj, puh. 050 559 6580 tai 0207 207 504
 
 
CAPMAN OYJ
 
Mari Reponen
viestintäjohtaja
Sijoittajapalvelut
 
 
JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.capman.com
 
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,2 miljardin euron pääomia pohjoismaisissa pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi, ja joilla on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on 140 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.