Skip to content

CapMan Russia -rahaston koko noussut 118 milj. euroon

06/11/2008

CapMan Oyj Lehdistötiedote 6.11.2008 kello 12.30
 
CapMan Russia -rahaston koko on noussut 118 milj. euroon. Rahaston sijoitusfokus on pääasiassa keskisuurissa Venäjällä toimivissa yhtiöissä. Rahastosta on tehty jo kaksi sijoitusta, ja sen varainhankinta jatkuu.
 
Rahaston koko nousi toisella varainhankintakierroksella 118 milj. euroon. CapMan Russia -rahasto, entinen Norum Russia Fund III, siirtyi CapManin hallinnoitavaksi syyskuussa 2008 Norum-yrityskaupan toteuduttua. CapManin oma sitoumus rahastoon on 13,5 milj. euroa.
 
Rahaston sijoitusfokus on pääasiassa keskisuurissa Venäjällä toimivissa yhtiöissä, joiden arvo on noin 5-50 milj. euroa. Kohdeyhtiöt toimivat tyypillisesti seuraavilla toimialoilla: kuluttajatuotteet ja -palvelut, teollisuus, telekommunikaatio, kuljetus- ja liikenne, rahoituspalvelut sekä media. Kohdeyritysten liikevaihto on noin 5-100 milj. euroa, ja niillä on vahvaa kasvupotentiaalia, kokenut ja sitoutunut johto sekä läpinäkyvät toimintaperiaatteet.
 
CapMan Russia -rahasto on tehnyt ensimmäiset sijoituksensa Region-Avia Airlinesiin sekä Russia Baltic Pork Invest ASA:aan (RBPI). Region-Avia Airline on venäläinen yksityinen lentoyhtiö, jolla on säännöllistä matkustajaliikennettä Venäjällä. RBPI rakentaa parhaillaan Kaliningradiin suurta sikalaa, joka on otettu käyttöön syksyllä 2008.
 
”Olemme erittäin tyytyväisiä, että varainhankintamme on sujunut hyvin tässä markkinatilanteessa. Rahasto on tehnyt jo kaksi sijoitusta ja uskomme jatkossakin löytävämme mielenkiintoisia sijoituskohteita Venäjän markkinoilta,” sanoo Hans Christian Dall Nygård.
 
Lisätietoja:
Petri Saavalainen, senior partner, CapMan Russia -tiimin vetäjä, CapMan Oyj, puh. 0500 415 911  
Hans Christian Dall Nygård, CapMan Russia -sijoitustoiminnan vetäjä, puh. +7 812 913 7834       
 
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän  johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,2 miljardin euron pääomia pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi, ja joilla on omat rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on 140 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.