Skip to content

CapMan sijoittaa LTE Innovations Oy:öön

26/11/2008

CapMan lehdistötiedote 26.11.2008 kello 17.30
 
CapMan Technology 2007 -rahasto on allekirjoittanut sopimuksen sijoittaa telekommunikaatioarkkitehtuuriin erikoistuneeseen konsultointiyritys LTE Innovations Oy:öön. Sijoituksen yhteydessä LTE Innovations Oy hankkii omistukseensa italialaisen Protocol Products Groupin (PPG) osakekannan Sunrise Telecom Inc:lta. PPG-kaupan myötä yhtiö laajentaa toimintaansa Customer Service Assurance -markkinalle. CapManin tavoitteena on yhdessä LTE:n ja PPG:n johdon kanssa rakentaa uudesta kokonaisuudesta johtava telekommunikaatioalan Customer Service Assurance -yritys.
 
LTE Innovationsin OSS-konsultointikokemus (Operational Support System) ja molempien yhtiöiden telekommunikaatioalan eturivin yrityksistä koostuva asiakaskunta tekevät uudesta kokonaisuudesta merkittävän toimijan nousevalla Customer Service Assurance -markkinalla (CSA). CSA:lla tarkoitetaan asiakaskohtaista palveluiden seurantaa, jonka avulla sekä langattomien että kiinteiden verkkojen operaattorit pystyvät hallitsemaan seuraavan sukupolven ääni- ja datapalveluita yhdistyvissä verkkorakenteissa.
 
Uusi yhtiö palvelee runsasta 180 asiakasta yli 50 maassa, ja sen liikevaihto vuonna 2008 tulee olemaan yli 8 milj. euroa. Yhtiön pääkonttori tulee sijoittumaan Helsinkiin.
 
”PPG on luonut etenkin Traffic Analysis and Monitoring System ja Mobile X-Ray(TM) Mobile Data Services -tuotteillaan CSA-markkinan monitorointiratkaisujen standardit, jotka tukevat seuraavan sukupolven kommunikaatioverkkoja. Yhdistämällä OSS-konsultointiosaamisemme PPG:n tuotteisiin luomme perustan maailmanlaajuisestikin kilpailukykyiselle yritykselle”, sanoo LTE Innovations Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Multanen.
 
”Toimiminen itsenäisenä yrityksenä mahdollistaa toimintamme laajentumisen ja kilpailuasemamme parantamisen. Tulemme jatkossakin toimittamaan nykyisille kumppaneillemme ja asiakkaillemme korkealaatuisia tuotteita ja tukipalveluita, jotka ovat erottaneet meidät kilpailijoistamme vuosien ajan”, sanoo Protocol Products Groupin toimitusjohtaja Michele Campriani.
 
CapMan Technology 2007 -rahaston sijoitus LTE Innovations Oy:öön on ehdollinen LTE Innovations Oy:n ja Sunrise Telecom Inc.:in välisen PPG-kaupan toteutumiselle. PPG-kauppa on ehdollinen tiettyjen kaupan osapuolten sopimien ehtojen toteutumiselle, ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2008 loppuun mennessä. CapMan Technology 2007 -rahaston osuus LTE Innovations Oy:stä tulee olemaan sijoituksen toteutumisen jälkeen noin 48 % ja uuden yhtiön johto ja henkilökunta tulevat omistamaan loput osakkeista. CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja CapMan Technology 2007 -rahastossa.
 
Lisätietoja:
Vesa Walldén, senior partner, CapMan Technology, 0207 207 561 tai 0400 616 997
 
 
 
CapMan www.capman.com
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,2 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi, ja joilla on omat rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on 140 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.