Skip to content

CapMan Buyout IX -rahastoon 203 milj. euroa ensimmäisellä varainhankintakierroksella

23/12/2008

 
CapMan Oyj Pörssitiedote 23.12.2008 kello 9.00

CapMan Oyj on perustanut yhdeksännen buyout-rahastonsa CapMan Buyout IX:n. Rahastoon kerättiin tänään päättyneellä ensimmäisellä varainhankintakierroksella 203 milj. euroa. CapMan Buyout IX tulee tekemään sijoituksia keskikokoisiin yritysjärjestelyihin (buyout) Pohjoismaissa. Rahaston perustamisella ei ole vaikutusta CapManin vuoden 2008 tulokseen.
 
CapMan Oyj:n lisäksi 11 institutionaalista sijoittajaa Pohjoismaista on toistaiseksi tehnyt sijoitussitoumuksen rahastoon. CapMan Oyj:n osuus sitoumuksista on 13 milj. euroa. Rahaston varainhankinta käynnistyi syyskuussa 2008.
 
”Nykyinen varainhankintaympäristö on erittäin haastava. Olemme hyvin tyytyväisiä, että monet nykysijoittajamme ovat markkinatilanteesta huolimatta voineet sitoutua CapMan Buyout IX -rahastoon jo sen perustamisvaiheessa”, sanoo CapManin rahastojen varainhankinnasta vastaava senior partner Jerome Bouix.
 
 
Rahasto siirtyy voitonjaon piiriin palautettuaan sijoittajille sijoitetun pääoman ja pääomalle 8 prosentin vuotuisen etuoikeutetun tuoton. Tyypillisesti tähän kuluu noin 7-8 vuotta. Rahaston siirryttyä voitonjakoon rahaston kassavirroista jaetaan 80 prosenttia rahaston sijoittajille, 10 prosenttia CapMan Oyj:lle (voitonjako-osuustuotto) ja 10 prosenttia rahaston sijoitustoiminnasta vastaavalle sijoitustiimille. Rahaston perustamisen vaikutus CapMan Oyj:n vuoden 2009 tulokseen riippuu mm. rahaston lopullisesta koosta.
 
 
Lisätietoja:
Heikki Westerlund, CapMan Oyj:n toimitusjohtaja, senior partner, puh. 0207 207 504 tai 050 559 6580
Jerome Bouix, Sijoittajapalvelut -tiimin vetäjä, senior partner, puh. 0207 207 558 tai 040 820 8541
 
 
 
CAPMAN OYJ
 
Mari Reponen
viestintäjohtaja
Sijoittajapalvelut
 
 
JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet
www.capman.com
 
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,4 miljardin euron pääomia pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi, ja joilla on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on 140 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.