Skip to content

CapMan sijoittaa Danfysik ACP A/S:aan

03/12/2008

CapMan lehdistötiedote 3.12.2008 kello 10.00


CapMan Technology 2007 -rahasto hankkii omistukseensa tanskalaisen Danfysik ACP A/S:n yhdessä yhtiön johdon kanssa. Yhtiön arvo kaupassa on noin 8,6 milj. euroa (DKK 64 milj.). Danfysik ACP A/S (Advanced Current Products) valmistaa korkeaan teknologiaan ja tarkkuuteen perustuvia virtamuuntimia ja -suotimia sekä vahvistimia lääketieteen ja teollisuuden sovelluksiin. Sijoituksen tarkoituksena on tukea ACP:n kasvua itsenäisenä yrityksenä sekä tutkia liiketoimintamahdollisuuksia uusilla tuote- ja sovellusalueilla.
 
ACP on hiukkaskiihdytysteknologiaan erikoistuneen Danfysik A/S:n liiketoiminta-alue, ja ennen nyt tiedotetun kaupan toteutumista Danfysik A/S:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Danfysik A/S:n omistaa Dansk Kapitalanlæg, Pensionkassernes Administration (PKA) sekä EJBO Holding, joka edustaa mm. yhtiön perustajia.
 
ACP:n ydinliiketoimintaa on magneettikuvauslaitteissa (MRI) käytettävien muuntimien ja suotimien sekä SHIM-vahvistimien kehitys ja valmistus, missä yhtiö on globaali markkinajohtaja. ACP:lla on lisäksi vahva asema teollisuuden testaus- ja mittauslaitteissa käytettävissä muuntimissa. Yhtiön asiakkaita ovat mm. Siemens, Philips ja Toshiba.
 
ACP:n liikevaihdon vuonna 2008 arvioidaan ylittävän 5 milj. euroa, ja se työllistää 16 henkilöä Tanskan Jyllingessä.
 
”Olen erittäin tyytyväinen voidessamme nyt aloittaa ACP:n kehittämisen itsenäisenä yrityksenä yhdessä ammattimaisen sijoittajan kanssa”, sanoo Danfysik ACP A/S:n toimitusjohtaja Henrik Elbæk Pedersen.
 
”ACP on todellinen high-tech yritys, jonka kehittämä teknologia ja tuotteet ovat ainutlaatuiset. Olemme vakuuttuneita, että yhtiön vahva asema MRI-markkinalla luo hyvän alustan uusille liiketoiminta-alueille, kuten esimerkiksi puolijohdesektorille, siirtymiselle mahdollistaen siten yhtiön kasvun tulevina vuosina”, sanoo CapManin partneri Tommy Valther Hansen.
 
Kauppa tehdään perustettavan yhtiön lukuun ja sen odotetaan toteutuvan joulukuun 2008 aikana. ACP:n johto tulee vähemmistöomistajiksi perustettavaan uuteen yhtiöön. Kaupan toteutuminen on ehdollinen kilpailuviranomaisten hyväksynnälle. CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja CapMan Technology 2007 -rahastossa.
 
 
Lisätietoja:
Tommy Valther Hansen, partneri, CapMan Technology, +45 35 25 99 32 tai +45 29 41 14 80
 
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän  johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,2 miljardin euron pääomia pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi, ja joilla on omat rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on 140 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.