Skip to content

CapMan myy osan omistuksestaan Å&R Cartonista

05/06/2009

CapMan lehdistötiedote 5.6.2009 kello 14.00
 
CapManin hallinnoimat rahastot ja Ahlström Capital ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan CapManin rahastot myyvät yhteensä 13 prosenttia Å&R Carton AB:n osakkeista Ahlström Capitalille. Osittaisella irtautumisella ei ole oleellista vaikutusta CapMan Oyj:n vuoden 2009 tulokseen.
 
Å&R Carton on Euroopan johtavia kartonkipakkausten ja pakkausjärjestelmien valmistajia. Finnventure Rahasto IV, Finnventure Rahasto V, Fenno Ohjelman rahastot sekä Finnmezzanine Rahasto II A ja C sijoittivat Å&R Cartoniin vuonna 2000.
 
Sekä CapManin rahastojen että Ahlström Capitalin omistusosuus yhtiöstä oli ennen nyt julkistettua kauppaa n. 45 %. Kaupan toteutumisen jälkeen Ahlström Capitalista tulee yhtiön pääomistaja, ja CapManin rahastojen omistusosuus tulee olemaan 32 %. Kaupan toteutuminen on ehdollinen mm. kilpailuviranomaisten hyväksynnälle.
 
CapManin edustaja tulee jatkamaan Å&R Cartonin hallituksessa kaupan toteutumisen jälkeen. 
 
 
Lisätietoja:
Anders Björkell, partneri, CapMan Buyout, p. 0207 207 502 tai 040 537 7566
 
 
CapMan www.capman.com
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,4 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi, ja joilla on omat rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on yli 140 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.