Skip to content

CapMan sijoittaa Papa John’s -ravintolaketjuun Venäjällä

25/09/2009

CapMan lehdistötiedote 25.9.2009 kello 10.00
 
CapMan Russia -rahasto on hankkinut omistukseensa 49 prosenttia Papa John’s -pitsaketjun Venäjän master franchising -oikeuksista. Papa John’s on yhdysvaltalainen pitsaketju, ja ketjulla on tällä hetkellä yhdeksän omaa ravintolaa Venäjällä. Sijoituksen tavoitteena on laajentaa ketjun toimintaa Moskovassa ja muissa Venäjän suurissa kaupungeissa.
 
Yrittäjä John Schnatter perusti Papa John’sin 25 vuotta sitten, ja ketjulla on maailmanlaajuisesti yli 3 000 ravintolaa. Venäjän ensimmäinen Papa John’s -ravintola avattiin Moskovassa vuonna 2003. Venäjän pikaruokamarkkina on kasvanut merkittävästi viime vuosina, ja kasvun odotetaan jatkuvan erityisesti kaupunkien keskustojen ulkopuolella.
 
”Uskomme, että Papa John’silla on hyvät mahdollisuudet menestyä Venäjällä erinomaisen brändin ja osaavan johdon ansiosta. Ketjulla on jo vahva asema Moskovassa, ja tavoitteenamme on yhdessä johdon kanssa laajentaa ketjun toimintaa avaamalla uusia ravintoloita Moskovassa ja muualla Venäjällä lähivuosien aikana”, sanoo CapManin senior partner ja CapMan Russia -tiimin vetäjä Petri Saavalainen. 
 
”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme CapManin kaltaisen osaavan omistajan tukemaan kasvuamme. Voimme kehittää yhdessä liiketoimintaamme eteenpäin ja samalla keskittyä edelleen tarjoamaan laadukkaita ravintolapalveluita asiakkaillemme”, sanoo Papa John’s Russian toimitusjohtaja Chris Wynne, joka jatkaa yhtiön merkittävänä omistajana myös nyt tiedotetun kaupan toteutumisen jälkeen
 
CapMan Russia -rahasto sijoittaa keskisuuriin Venäjällä toimiviin yrityksiin. Rahasto on tähän mennessä sijoittanut lentoyhtiö Region-Avia Airlinesiin sekä sianlihan tuotantoon erikoistuneeseen Russia Baltic Pork Investiin.
 
Lisätietoja:
Petri Saavalainen, senior partner, CapMan Russia -tiimin vetäjä, puh. 0500 415 911
Hans Christian Dall Nygård, CapMan Russia -sijoitustoiminnan vetäjä, puh. +7 812 913 7834      
Chris Wynne, toimitusjohtaja, Papa John’s Russia, puh. +7 495 995 1075
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,5 miljardin euron pääomia pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on yli 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.