Skip to content

Teuvo Salminen CapManin advisoriksi

30/09/2009

CapMan lehdistötiedote 30.9.2009 kello 9.10

Pöyry Oyj:n toimitusjohtajan sijainen Teuvo Salminen on kutsuttu CapManin advisoriksi tammikuusta 2010 lähtien.
 
Teuvo Salminen (s. 1954) on vuodesta 1985 lähtien työskennellyt Pöyry-yhtiöissä useissa eri tehtävissä mm. konsernin talousjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Myöhemmin hänen vastuualueena on lisäksi ollut sekä Pöyryn Rakentaminen että Infrastruktuuri & ympäristö -liiketoimintaryhmät. Salminen nimitettiin Pöyry Oyj:n toimitusjohtajan sijaiseksi vuonna 1999. Salminen luopuu Pöyryn toimitusjohtajan sijaisen tehtävästä vuoden 2010 alussa, mutta jatkaa Pöyryllä osapäiväisenä asiantuntijana arviolta vuoden 2010 loppuun.
 
”Olemme tyytyväisiä voidessamme toivottaa Teuvon tervetulleeksi CapManin advisor-verkostoon. Aktiivinen omistajuus ja teollinen osaaminen ovat ensiarvoisen tärkeitä periaatteita CapManin sijoitustoiminnassa, ja laaja advisor-verkostomme on aktiivisen omistajuuden yksi ilmentymä. Arvostamme Teuvon vahvaa toimialaosaamista sekä pitkäaikaista sitoutumista CapManin kehittämiseen yhtiön hallituksessa ja nyt myös neuvonantajana”, sanoo CapMan Oyj:n toimitusjohtaja Heikki Westerlund.
 
”Siirtyminen CapManin advisoriksi on itselleni uusi ja mielenkiintoinen vaihe työelämässä. Toivon voivani hyödyntää tehtävässä sitä oppia ja kokemusta, joka minulle on Pöyryn kautta kertynyt 25 vuoden aikana. Olen saanut olla mukana kehittämässä Pöyrystä erittäin kansainvälistä ja monialaista yritystä ja tiedän, että vastaavia haasteita löytyy myös CapManista ja sen kohdeyrityksistä. Kynnys tämän muutoksen tekemiselle on ollut suuri, mutta sitä helpotti merkittävästi se, että tunnen CapManin ja sen avainhenkilöt varsin hyvin”, sanoo Teuvo Salminen.
 
Salminen on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta ja suorittanut myös KHT-tutkinnon. Salminen on ollut YIT Oyj:n hallituksen jäsen vuosina 2001-2009. Vuodesta 2008 lähtien hän on toiminut Holiday Club Resorts Oy:n hallituksen puheenjohtajana. CapManin hallituksen jäsen Salminen on ollut vuodesta 2001 ja hallituksen varapuheenjohtaja vuodesta 2005.
 
Lisätietoja:
Heikki Westerlund, toimitusjohtaja, CapMan Oyj, senior partner, puh. 0207 207 504 tai 050 559 6580
Teuvo Salminen, puh. 0400 420 285
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,5 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on yli 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.