Skip to content

CapMan Public Market sijoittaa Proffice AB:iin

15/12/2009

CapMan lehdistötiedote 15.12.2009 9.00


Rahaston osuus yhtiön äänistä 20,1 prosenttia
([1]) ja ulkona olevista osakkeista 4,3 prosenttia
 
CapMan Public Market -rahasto on hankkinut omistukseensa 4,3 prosenttia Proffice AB:n osakkeista yhtiön suurimmalta omistajalta Christer Hägglundilta. Proffice on pohjoismainen henkilöstöpalvelualan asiantuntijayritys. Rahaston osuus yhtiön äänistä on nyt 20,1 prosenttia(1). CapMan Public Market -rahaston tavoitteena on tukea Profficen kasvua.
 
”Proffice on yksi johtavista toimijoista markkinallaan, ja sillä on erinomaiset kasvumahdollisuudet. Yhtiö on kokonsa, vahvan johdon ja fokuksensa myötä hyvässä asemassa hyödyntämään vuokratyövoiman käytön kasvun. Odotamme innolla mahdollisuutta osallistua Profficen tulevaan kehitykseen yhtiön hallituksen, johdon ja muiden suurten omistajien kanssa”, sanoo CapManin senior partner Joakim Rubin.
 
”Profficen kehitys on ollut hyvin suotuisaa. Olen ylpeä yhtiöstä sekä sen vahvasta ja sitoutuneesta johdosta ja henkilöstöstä”, sanoo Christer Hägglund. ”Yhtiö on valmis ottamaan seuraavan askeleen kehityksessään, ja nyt on arvioni mukaan sopiva aika jakaa vuodesta 1989 kantamaani pääomistajavastuuta uuden omistajan kanssa. Tämän takia olen päättänyt myydä osan omistuksestani CapManille, joka on mielestäni vahva ja ammattimainen omistaja, joka voi tuoda yhtiöön lisää sitoutumista ja osaamista. Tulen jatkamaan osakekauppojen jälkeen Profficen toiseksi suurimpana omistajana, ja odotan innolla yrityksen jatkokehittämistä CapManin kanssa”, Hägglund jatkaa.
 
Profficen palvelut kattavat henkilöstövuokrauksen, rekrytoinnin ja urapalvelut Pohjoismaissa. Vuonna 1960 perustettu yritys työllistää yli 12 000 henkilöä noin sadassa toimistossa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Konsernin liikevaihto vuonna 2008 oli noin 4,3 mrd. ruotsin kruunua. Proffice AB:n osake on listattu Tukholman pörssissä.
 
CapMan Public Market -rahasto sijoittaa keskisuuriin listattuihin pohjoismaisiin yhtiöihin, ja hyödyntää toiminnassaan CapManin aktiiviseen omistajuuteen perustuvia pääomasijoitustoiminnan arvonluontikeinoja. Rahasto on aiemmin julkistanut sijoitukset Euroopan johtavaan keittiöalan yritykseen Nobia AB:iin ja Euroopan johtavaan asiakashallinnan asiantuntijayritykseen Intrum Justitia AB:iin. Molemmat yritykset ovat listattu Tukholman pörssissä.
 
 
Lisätietoja:
Joakim Rubin, senior partner, CapMan Public Market, p. +46 70 558 4278
Jukka Ruuska, senior partner, CapMan Public Market -tiimin vetäjä, p. 050 1732
 
 
 
CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,5 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.
 
 
 [1] Huomioiden yhtiön hallussa olevat omat osakkeet