Skip to content

CapMan sijoittaa Profit Softwareen

15/12/2009

CapMan lehdistötiedote 15.12.2009 kello 8.00
 

CapMan Technology 2007 -rahasto sijoittaa suomalaiseen Profit Software Oy:öön. Profit on Pohjois-Euroopan johtavia tuotepohjaisten vakuutus- ja finanssialan IT-järjestelmien toimittaja. Sijoituksen tavoitteena on jatkaa yhtiön toiminnan laajentamista Euroopassa.
 
Profit Software keskittynyt Internet-pohjaisiin ohjelmistotuotteisiin, joilla vakuutusyhtiöt voivat hallinnoida kaikkia palveluitaan, liiketoiminta-alueitaan ja prosessejaan. Tuotteet voidaan ottaa nopeasti käyttöön, ja ne alentavat vakuutusyhtiöiden IT-kuluja mahdollistaen uusien palveluiden joustavan ja nopean hyödyntämisen. Profit Software perustettiin vuonna 1992, minkä jälkeen yrityksellä on palvellut yli 40 asiakasta yhdeksässä maassa. Yhtiön liikevaihto oli noin 10,8 milj. euroa vuonna 2008, ja sillä on tällä hetkellä noin 120 työntekijää Helsingissä, Tallinnassa ja Varsovassa.

”Uskomme Profitilla olevan hyvät mahdollisuudet laajentaa toimintaansa ja asiakaskuntaansa Euroopassa erinomaisen tuotekonseptinsa ansiosta. Profitilla on kattava asiakaspohja erityisesti Suomessa ja Baltiassa. Haemme kasvua pääsääntöisesti muista toimintamaista”, sanoo CapManin senior partner Vesa Walldén.
 
”Olemme tyytyväisiä, että CapMan on päättänyt sijoittaa Profitin kansainvälistymiseen tarkan liiketoiminta-, teknologia- ja strategia-analyysin jälkeen. Sijoituksen myötä voimme vahvistaa resurssejamme vastaamaan laajentumista varten tarvittavaa tasoa. Sijoitus tulee hyödyttämään myös nykyisiä asiakkaitamme, joista useat ovat ilmaisseet tukensa rahoitusratkaisullemme, joka mahdollistaa toimintamme kehittämisen”, sanoo Profit Software Oy:n toimitusjohtaja Harry Nyroos.
 
Sijoituksen seurauksena CapMan Technology 2007 -rahasto omistaa 34 prosenttia Profitista. Loput yhtiöstä omistaa yhtiön johto ja työntekijät. Kauppa vaatii toteutuakseen tiettyjen ehtojen täyttymisen, ja sen odotetaan toteutuvan joulukuun 2009 loppuun mennessä. CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja CapMan Technology -rahastossa.
 
Lisätietoja
Vesa Walldén, senior partner, CapMan Technology, puh. +358 400 616 997
Harry Nyroos, toimitusjohtaja, Profit Software Oy, puh. +358 40 503 0812
Andrew Flowers, apulaisjohtaja, markkinointi ja viestintä, Profit Software Oy, puh. +358 45 269 4422
 
 
CapMan www.capman.com
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,5 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.
 
Profit Software www.profitsoftware.com
Profit Software tarjoaa henki- ja vahinkovakuutusyhtiöille täydellisen  valmisohjelmistoratkaisuvalikoiman, jonka avulla yhtiöt voivat myydä  ja hoitaa henki-, eläke-, omaisuus- ja tapaturmavakuutuksiaan. Koska tuotteemme pohjautuvat yhtenäiseen selainpohjaiseen teknologia-alustaan, järjestelmän käyttöönottoprojekti on  lyhyt ja  ylläpito- sekä käyttökustannukset ovat merkittävästi perinteisiä järjestelmäratkaisuja  alemmat. Vuonna 1992 perustettu Profit Software  palvelee yli 40:ä asiakasta yhdeksässä eri maassa. Olemme vakuutusohjelmistoratkaisujen markkinajohtaja Suomessa ja Baltian maissa ja asiakasverkostomme kasvaa voimakkaimmin Norjassa, Ruotsissa sekä Keski- Euroopassa. Pääkonttorimme sijaitsee Helsingissä ja meillä on toimistot Tallinnassa ja Varsovassa. Profit Softwaren palveluksessa on noin 120 työntekijää.