Skip to content

CapMan irtautuu Pretaxista, vaikutus CapMan Oyj:n vuoden 2010 tulokseen noin 1,5 milj. euroa

07/01/2010

CapMan Oyj pörssitiedote 7.1.2010 15.30


CapMan irtautuu Pretaxista, vaikutus CapMan Oyj:n vuoden 2010 tulokseen noin 1,5 milj. euroa

CapManin hallinnoimat rahastot ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan ne myyvät noin 30 prosentin omistusosuutensa suomalaisesta talous- ja palkkahallinnon palveluyritys Pretax Oy:stä Sponsor Capitalin hallinnoimalle rahastolle. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2010 ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä. Toteutuessaan kaupan vaikutus CapMan Oyj:n vuoden 2010 tulokseen on noin 1,5 milj. euroa Finnventure V -rahastolta saatavien voitonjako-osuustuottojen seurauksena. Kaupan toteutuminen on ehdollinen tiettyjen sopimusehtojen täyttymiselle.

 

Finnventure Rahasto IV, Finnventure Rahasto V sekä Finnmezzanine Rahasto III A, B ja C sijoittivat Pretaxiin vuonna 2000. Alkuperäisen sijoituksen jälkeen rahastot ovat tehneet yhtiöön merkittäviä lisäsijoituksia etenkin yritysjärjestelyiden rahoittamiseksi. Pretax on laajentanut toimintaansa CapManin omistusaikana Suomesta muihin Pohjoismaihin, Venäjälle ja Hollantiin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2009 tulee olemaan noin 101 milj. euroa, ja se työllistää lähes 1 400 henkilöä seitsemässä maassa.

 

”Näimme Pretaxissa mahdollisuuden osallistua pienten ja keskisuurten yritysten taloushallinnon rakenteelliseen murrokseen, toimialan konsolidointiin sekä mahdollisuuden hyödyntää alalla käynnissä ollut teknologiamuutos. Yhtiön liikevaihto on yli kolmekymmenkertaistunut omistusaikanamme. Pitkän pitoajan jälkeen irtautuminen oli normaali askel”, sanoo sijoituksesta vastannut CapManin senior partner Olli Liitola.

 

”Olemme erittäin tyytyväisiä Pretaxin kasvuun ja kehitykseen CapManin omistusaikana. Yhtiöllä on edelleen hyvät kasvunäkymät, ja muut pääosakkaat jatkavat yhtiössä. Pretaxin kasvukyvyn kannalta oli luontevaa etsiä CapManin osuudelle toinen finanssiomistaja”, sanoo Pretax Oy:n merkittävä omistaja ja toimitusjohtaja Asko Schrey.

 

Sijoitus Pretaxiin on ollut erittäin hyvä CapManin hallinnoimien rahastojen sijoittajille.

 

 

Lisätietoja:

Olli Liitola, senior partner, CapMan Buyout, p. 0400 605 040

Asko Schrey, toimitusjohtaja, Pretax Oy, p. 040 500 1655

 

 

 

CAPMAN OYJ

 

Mari Reponen

viestintäjohtaja

Sijoittajapalvelut

 

 

JAKELU

Helsingin Pörssi

Keskeiset tiedotusvälineet

www.capman.com

 

CapMan

CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,5 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.