Skip to content

CapMan irtautuu Turo Tailorista

15/02/2010

CapMan lehdistötiedote 15.2.2010 kello 15.45

CapMan irtautuu Turo Tailorista

CapManin hallinnoimat rahastot ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan rahastot myyvät yhdessä vähemmistöomistajien kanssa omistusosuutensa Oy Turo Tailor Ab:sta yhtiön toimivalle johdolle. Turo Tailor on Pohjoismaiden suurin miesten pukujen valmistaja. Irtautumisella ei ole merkittävää vaikutusta CapMan Oyj:n kuluvan vuoden tuloksen.

 

CapManin hallinnoimat rahastot ovat omistaneet 89 prosenttia Turo Tailorista vuodesta 1997 lähtien. Yhtiön uudet omistajat ovat tasaosuuksin Turo Tailorin nykyinen toimitusjohtaja Heikki Vuorinen, varatoimitusjohtaja Raimo Kinnunen, talousjohtaja Ossi Loikkanen ja yhtiön norjalaisen tytäryhtiön Frislid Konfeksjonin toimitusjohtaja Rune Taklo. Toimivan johdon ulkopuolelta uudeksi omistajaksi nousee ICECAPITAL Pankkiiriliike Oy:n toimitusjohtaja Ari Lahti.

 

”Tavoitteenamme on jatkaa CapManin omitusaikana tehtyä työtä ja kehittää Turo Tailoria edelleen pohjoismaisena miesten pukuihin, päällystakkeihin ja housuihin keskittyvänä yrityksenä. Yrityksemme toimintamalli perustuu vahvoihin tuotemerkkeihin, palvelukonsepteihin ja vahvaan alan osaamiseen”, sanoo Turo Tailorin toimitusjohtaja Heikki Vuorinen.

 

”Viime vuosien vaikeassa markkinatilanteessa Turo Tailor on tehostanut toimintojaan tinkimättä vahvasta palveluosaamisestaan Suomen, Norjan ja Ruotsin markkinoilla. Olemme tukeneet yhtiötä yli kymmenen vuoden ajan, ja nyt on tullut aika vaihtaa omistajuuden viestikapulaa. Uusi omistusjärjestely antaa yhtiölle erinomaisen perustan jatkaa ja entisestään kehittää monipuolisten palvelujen tarjoamista vähittäiskaupalle ja kuluttajille”, sanoo CapManin senior partner Markus Sjöholm.

 

Turo Tailor on Finnventure Rahasto II Ky, Finnventure Rahasto III Ky ja Finnventure Rahasto III G -rahastojen viimeinen sijoituskohde. Rahastojen toiminta lakkaa irtautumisen myötä.

 

Lisätietoja:

Markus Sjöholm, senior partner, CapMan Buyout, p. 0207 207 512 tai 040 508 0121

Heikki Vuorinen, toimitusjohtaja, Oy Turo Tailor Ab, p. 0500 272 949

 

CapMan www.capman.com

CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,5 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.  

 

Turo Tailor www.turotailor.fi

Turo Oy perustettiin vuonna 1938 Kuopiossa. Yrityksessä valmistettiin alun perin mm. työvaatteita, asepukuja ja urheilupukimia. 1960-luvun alussa aloitettiin myös miesten pukujen teollinen valmistus. 1980-luvulla Turo Oy:ssä päätettiin keskittyä yksinomaan miesten pukuihin, irtotakkeihin ja housuihin. 1988 yrityksen uudeksi nimeksi tuli Oy Turo Tailor Ab. Tänään Turo Tailor on Pohjoismaiden suurin miesten pukujen valmistaja. Turo Tailorin päämarkkinat ovat Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Turo Tailorilla on tytäryhtiöt Norjassa (Frislid  Konfeksjon As) ja Virossa (AS Villero). Turo Tailor -konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli 17,8 milj. euroa.