Skip to content

Heikki Westerlund nousemassa CapMan Oyj:n hallituksen puheenjohtajaksi – Sukupolvenvaihdoksessa seuraava askel

05/02/2010

CapMan Oyj Pörssitiedote 5.2.2010 kello 8.25

 

Heikki Westerlund nousemassa CapMan Oyj:n hallituksen puheenjohtajaksi – Sukupolvenvaihdoksessa seuraava askel

CapMan Oyj on tänään julkistamansa yhtiökokoustiedotteen yhteydessä ilmoittanut, että yhtiön 30.3.2010 valittavaan hallitukseen ovat ehdolla hallituksen nykyisistä jäsenistä Sari Baldauf, Conny Karlsson, Tapio Hintikka ja Teuvo Salminen ja uusina jäseninä Gimv:n toimitusjohtaja Koen Dejonckheere ja CapManin nykyinen toimitusjohtaja Heikki Westerlund. 

 

CapManin hallitusta viimeiset viisi vuotta johtanut Ari Tolppanen on ilmoittanut halunsa jättäytyä pois hallituksesta ja keskittyä CapManin Buyout -tiimin jäsenenä täysipainoisesti uusien sijoitusten tekemiseen ja hallitustyöskentelyyn kohdeyrityksissä. Tolppanen on yksi CapManin perustajajäsenistä, ja hän toimi CapManin toimitusjohtajana vuosina 1989-2005.

 

CapMan Oyj:n suurimmat osakkeenomistajat, jotka edustavat yli kymmentä (10) % yhtiön äänivallasta, suosittelevat yhtiön nykyisen toimitusjohtajan Heikki Westerlundin valintaa uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi. Puheenjohtajuus ei ole CapManissa kokopäiväinen tehtävä, vaan Westerlundin päivittäinen työ tulisi jatkossa liittymään erityisesti CapManin sijoitustoiminnan kehittämiseen, uusien sijoitusten tekemiseen mm. CapManin buyout- ja public market -rahastojen investointikomiteoiden puheenjohtajana sekä hallitustyöskentelyyn kohdeyrityksissä. 

 

CapMan Oyj:n hallitus on nimittänyt työryhmän valmistelemaan uuden toimitusjohtajan valintaa. Työryhmään kuuluvat Tapio Hintikka (puheenjohtaja), Sari Baldauf, Ari Tolppanen ja Heikki Westerlund. Westerlund jatkaa yhtiön toimitusjohtajana kunnes uusi toimitusjohtaja aloittaa.

 

”Heikin toimitusjohtajakauden aikana CapManin liiketoiminta on kaksinkertaistunut ja samalla on luotu infrastruktuuri ja palvelualusta, jolta kasvu voi edelleen jatkua. CapMan on toimintamallinsa ansiosta selvinnyt hyvin laskusuhdanteesta. Rahastojemme salkut ovat hyvässä kunnossa, ja rahastoilla on noin miljardin euron pääomat uusien yritysostojen ja jatkosijoitusten toteuttamiseksi”, toteaa hallituksen nykyinen puheenjohtaja Ari Tolppanen. 

 

 ”Lähivuodet tulevat olemaan kuuden liiketoiminta-alueemme edelleen kehittämisen aikaa ja kasvun toteuttamista lähinnä orgaanisesti, mm. keräämällä uusia rahastoja näille liiketoiminta-alueille. Tämänkin vuoksi Heikin siirtyminen viiden menestyksekkään toimitusjohtajavuoden jälkeen hallituksen puheenjohtajaksi ja seuraavan askeleen ottaminen CapManin sukupolvenvaihdoksessa on otollista tehdä juuri nyt”, Tolppanen jatkaa.

 

”Kauteni CapManin toimitusjohtajana on ollut erittäin mielenkiintoinen ja antoisa. Yhtiön tulevaisuuden näkymät ovat hyvät, ja perusta kasvun jatkumiselle ja kannattavuuden merkittävälle parantamiselle tulevina vuosina on olemassa”, sanoo toimitusjohtaja Heikki Westerlund.

 

”Asiantuntijaorganisaatiossa on varsin tyypillistä, että toimitusjohtajuudet kestävät noin viisi vuotta. On ollut ainutlaatuista saada olla mukana johtamassa yritystä, joka on kasvanut paikallisesta suomalaisesta yhtiöstä kansainväliseksi pörssilistatuksi rahoitusalan yritykseksi”, Westerlund toteaa ja jatkaa: ”CapMan on näköalapaikka, josta käsin tuntee yhteiskunnan ja talouselämän kehityksen pulssin. On erityisen miellyttävää saada käyttää jatkossa enemmän aikaa sijoitustoimintaamme ja toisaalta CapManin strategiseen kehittämiseen. Arin ennakoiva suhtautuminen sukupolvenvaihdokseen on esimerkillistä ja samalla osoittaa CapManin kulttuurin ja liiketoimintamallin vahvuuden.”

 

 

Lisätietoja:

Ari Tolppanen, CapMan Oyj:n hallituksen puheenjohtaja, puh. 0207 207 507 tai 0500 407 343

Heikki Westerlund, CapMan Oyj:n toimitusjohtaja, puh. 0207 207 504 tai 050 559 6580

 

 

CAPMAN OYJ

Hallitus

 

 

JAKELU

Helsingin Pörssi

Keskeiset tiedotusvälineet

www.capman.com

 

CapMan  www.capman.com  

CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,5 miljardin euron pääomia pääomarahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.