Skip to content

CapMan irtautuu Gammadatasta

29/04/2010

CapMan irtautuu Gammadatasta

CapManin hallinnoimat rahastot myyvät omistuksensa ruotsalaisesta teknologiasijoituskohteesta Gammadata Holding AB:sta Innovations Kapitalin hallinnoimille rahastoille. Irtautumisella ei ole vaikutusta CapMan Oyj:n kuluvan vuoden tulokseen, koska irtautuvat rahastot eivät ole voitonjaon piirissä.

 

CapManin hallinnoimat rahastot CapMan Equity VII A, C ja Sweden sekä Swedestart Tech ja Yewtree sijoittivat Gammadataan ensimmäisen kerran vuonna 2004. Vuonna 1986 perustettu ja noin 180 henkilöä työllistävä Gammadata kehittää ja toimittaa ydin- ja materiaalifysiikkaan perustuvia analysointi- ja mittauslaitteita tutkimuslaitoksille ja teollisuudelle.  

 

”Gammadata on kehittynyt positiivisesti CapManin sijoitusaikana, ja sen liikevaihdon kasvu on ollut vakaata. Uskon, että Gammadatalla on hyvät edellytykset menestyksekkääseen liiketoimintaan myös jatkossa”, sanoo CapManin senior partner Lennart Jacobsson.

”CapMan on ollut omistajana hyvin tukea antava ja rakentava. Gammadata on nyt valmis seuraavaan vaiheeseen ja jatkamaan kasvua”, sanoo Gammadatan toimitusjohtaja Jan Edhäll.

 

Ennen kauppaa CapManin hallinnoimat rahastot omistivat 48,2 % Gammadatan osakkeista.

 

 

Lisätietoja:

Lennart Jacobsson, senior partner, CapMan Technology, puh. +46 8 585 854 70

 

CapMan www.capman.com

CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan omaisuudenhoitajia ja hallinnoi noin 3,6 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.