Skip to content

CapMan sijoittaa Havatoriin

04/05/2010

CapMan lehdistötiedote 4.5.2010 kello 9.00

CapMan sijoittaa Havatoriin

CapMan Buyout IX -rahasto sijoittaa Havator Groupiin, joka on yksi Pohjoismaiden johtavista nostopalveluita, erikoiskuljetuksia, elementtiasennuksia ja satamanosturipalveluita tarjoavista yrityksistä. Sijoituksen tavoitteena on vahvistaa edelleen Havatorin asemaa pohjoismaisilla markkinoilla.

 

Vuonna 1956 perustetulla Havatorilla on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä ja Baltian maissa.  Havatorin liikevaihto oli vuonna 2009 noin 77 milj. euroa ja sen palveluksessa on yli 450 työntekijää.

 

”Havatorin liiketoiminta on kasvanut voimakkaasti orgaanisesti sekä useiden 2000-luvulla tehtyjen yrityskauppojen seurauksena. Havatorilla on erinomaiset referenssit vaativien projektien läpiviemisestä. Uskomme, että yhdessä Havatorin toimivan johdon kanssa voimme edelleen vahvistaa yrityksen kilpailukykyä ja markkina-asemaa erityisesti Pohjoismaissa”, sanoo CapManin partneri Anders Björkell.

 

”Havator on rakentanut itselleen erinomaisen markkina-aseman palvellakseen asiakkaitaan logistiikkaketjun eri vaiheissa. Pyrkimyksemme on jatkaa tätä työtä, jotta asiakkaat voivat keskittyä ydinosaamiseensa. Havator on asiakkaidensa pitkäaikainen kumppani, jonka tavoiteena on tuoda toiminnallaan uusia ratkaisuja, tehokkuutta ja säästöjä. Aiomme myös olla aktiivisesti mukana toimialan rakennemuutoksessa”, sanoo Havatorin tuleva hallituksen puheenjohtaja ja CapMan advisor Teuvo Salminen.

 

”CapMan on etsimämme vahva ja aktiivinen partneri, joka antaa meille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää toimintaamme. Havatorin keskeisimpiä tavoitteita ovat jatkossakin hallittu kasvu, kannattavuuden parantaminen sekä strategisen aseman vahvistaminen Pohjoismaissa ja laajemmalti Euroopassa”, sanoo Havatorin konsernijohtaja Erkki Hanhirova.

 

Havatorin toimitusjohtajana jatkaa Jussi Yli-Niemi.

 

CapMan Buyout IX -rahaston omistusosuus Havatorista kaupan toteutumisen jälkeen on noin 45 %. Yhtiön pääomistajana on ollut Erkki Hanhirova, joka jatkaa yhtiön omistajana noin 40 % osuudella. Loput yhtiöstä omistaa Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja yhtiön toimiva johto sekä työntekijät. Kaupan toteutuminen vaatii mm. kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja sen odotetaan toteutuvan kesäkuussa.

 

Havatorin neuvonantajana järjestelyssä toimi Carnegie Investment Bank.

 

Lisätietoja:

Anders Björkell, partneri, CapMan Buyout, puh. 040 537 7566

Teuvo Salminen, CapMan advisor, puh. 0400 420 285

Erkki Hanhirova, konsernijohtaja, Havator Group Oy, puh. 0400 652 300

Jussi Yli-Niemi, toimitusjohtaja, Havator Group Oy, puh. 040 744 9592

 

CapMan www.capman.com

CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan toimijoita ja hallinnoi noin 3,6 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.  

 

Havator www.havator.com