Skip to content

CapManin kohdeyritys MQ listautumassa Tukholman pörssiin

07/06/2010

CapMan lehdistötiedote 7.6.2010 kello 8.55 EET

CapManin kohdeyritys MQ listautumassa Tukholman pörssiin

Not for distribution in the US, Canada, Australia or Japan or in any other country in which distribution or publication would be illegal.

CapManin kohdeyritys MQ Holding AB on hakenut yhtiön osakkeiden ottamista julkisen kaupankäynnin kohteeksi Tukholman pörssissä (NASDAQ OMX Stockholm) ja julkaisee listalleottoesitteen. MQ Holding AB:n listautumisen yhteydessä CapManin hallinnoimat rahastot aikovat vähentää omistusosuuttaan yhtiössä. Kaupankäynnin MQ Holding AB:n osakkeilla odotetaan alkavan Tukholman pörssissä arviolta 18.6.2010. CapManin rahastojen aiotulla osittaisella irtautumisella MQ Holding AB:sta ei ole vaikutusta CapMan Oyj:n vuoden 2010 tulokseen, koska irtautuvat rahastot eivät vielä ole voitonjaon piirissä.  

MQ Holding AB (”MQ”) on Ruotsin johtavia vaatekauppaketjuja. MQ:lla on 106 myymälän verkosto, jonka valikoimassa on sekä ketjun omia että muita tuotemerkkejä. CapManin hallinnoimat rahastot sijoittivat yhtiöön ensimmäisen kerran vuonna 2006 ensisijaisena tavoitteenaan muuntaa aiemmin itsenäisiin myymälöihin perustunut organisaatio kokonaan integroiduksi vähittäiskauppaketjuksi ja parantaa yhtiön tehokkuutta. CapMan on yhdessä yhtiön johdon kanssa vahvistanut merkittävästi MQ:n kilpailukykyä ja yrityskulttuuria luoden vakaan perustan kannattavalle kasvulle.

 

”Olemme hyvin tyytyväisiä ja ylpeitä MQ:n kehityksestä. Olemme myös tyytyväisiä voidessamme ilmoittaa aikomuksesta osittain irtautua MQ:sta pörssilistautumisen kautta ja voidessamme esitellä MQ:n sijoituskohteena laajemmalle yleisölle. Olemme valmistelleet MQ:ta listautumista varten jo jonkin aikaa, ja uskomme yrityksen olevan hyvissä asemissa hyödyntämään listattu asema ja jatkamaan kasvuaan”, sanoo CapManin partneri ja MQ:n hallituksen jäsen Göran Barsby.    

 

MQ:n sijoittaneet rahastot ovat CapMan Buyout VIII, CapMan Equity VII A, B ja Sweden, CapMan Mezzanine IV sekä Finnmezzanine Rahasto III B. Osittainen irtautuminen tulee siirtämään rahastoja lähemmäs voitonjakoa, mutta se ei tule muuttamaan aiemmin annettua ohjeistusta rahastojen voitonjakoon siirtymisen aikataulusta.

 

Mikäli listautuminen ja osakkeiden myynti etenevät suunnitellusti, CapManin rahastojen odotetaan vähentävän omistustaan MQ:ssa noin 52 prosentista
noin 24 prosenttiin1. Osakkeiden myyntihinnan odotetaan olevan välillä 31 ja 36 ruotsin kruunua per osake. Tarjousaika laajalle yleisölle on 8.6.-16.6.2010. CapManin rahastojen haltuun jääviä osakkeita koskee kuuden kuukauden mittainen lock up eli myyntikieltojakso. Tarkemmat tiedot listautumisannista on julkaistu MQ:n tänään antamassa lehdistötiedotteessa ja listalleottoesitteessä.

 

MQ järjestää lehdistötilaisuuden tänään Ruotsissa paikallista aikaa kello 10.30 osoitteessa Stureplan 4, 114 46 Tukholma.

 

 

Lisätietoja:

Göran Barsby, partneri, CapMan Buyout, p. +46 8 545 854 79 tai +46 734 40 84 87

 

NOT FOR DISTRIBUTION OR PUBLICATION DIRECTLY OR INDIRECTLY IN OR TO THE UNITED STATES OF AMERICA, CANADA, AUSTRALIA OR JAPAN OR IN ANY OTHER COUNTRY IN WHICH DISTRIBUTION OR PUBLICATION WOULD BE ILLEGAL. THE SECURITIES REFERRED TO HEREIN HAVE NOT BEEN AND WILL NOT BE REGISTERED UNDER THE US SECURITIES ACT OF 1933, AS AMENDED (THE ”SECURITIES ACT”), AND MAY NOT BE OFFERED OR SOLD IN THE UNITED STATES OR TO U.S. PERSONS UNLESS THE SECURITIES ARE REGISTERED UNDER THE SECURITIES ACT, OR AN EXEMPTION FROM THE REGISTRATION REQUIREMENTS OF THE SECURITIES ACT IS AVAILABLE.  NO PUBLIC OFFERING OF THE SECURITIES WILL BE MADE IN THE UNITED STATES.

 

1 Perustuen korkeimpaan mahdolliseen osakemäärään, joka voidaan laskea liikkeelle listautumista edeltävässä osakeannissa (set-off issue) ja olettaen että siihen liittyvä ylimerkintäoptio käytetään. Annissa liikkeelle laskettavien osakkeiden määrä tulee riippumaan osakkeiden lopullisesta myyntihinnasta. Osakeannin jälkeen yhtiön liikkeeseen laskemien osakkeiden määrä tulee olemaan enintään 35 456 331 osaketta ja vähintään 34 164 475 osaketta.

CapMan  www.capman.com

CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan toimijoita ja hallinnoi noin 3,6 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

 

MQ Holding AB www.mq.se

MQ on yksi Ruotsin johtavista merkkivaateketjuista. MQ:n omista merkkituotteista ja muista muodin merkeistä koostuva valikoima tarjoaa naisille ja miehille huippumuotia houkuttelevissa myymälöissä. MQ:lla on tällä hetkellä 106 myymälää, ja ketjun pyrkimyksenä on saavuttaa asema Pohjoismaiden johtavana merkkivaateketjuna.

 

 

.