Skip to content

CapMan ostaa ruotsalaiset kylpyhuonekalustajat INR:n ja Aspenin

02/07/2010

CapMan lehdistötiedote 2.7.2010 kello 16.00

CapMan ostaa ruotsalaiset kylpyhuonekalustajat INR:n ja Aspenin

CapManin hallinnoimat rahastot ovat allekirjoittaneet sopimukset, joiden mukaan ne ostavat INR:n Accent Equity -sijoitusrahastolta ja Aspenin Valedo Partnersilta. Sijoituksen seurauksena INR ja Aspen yhdistyvät muodostaen uuden pohjoismaisen kylpyhuonesisustukseen erikoituneen yrityksen.

 

INR ja Aspen ovat johtavia yrityksiä omilla segmenteillään Ruotsissa ja luoneet vahvat asemat muotoilusta ja laadusta tunnetuilla tuotteillaan. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2009 oli noin 30 milj. euroa.

 

”INR ja Aspen ovat hyvin hoidettuja yrityksiä, jotka voivat yhdessä tarjota laajan, korkealaatuisen ja kilpailukykyisen tuotevalikoiman. Yritysten samankaltaiset brändipositioinnit ja liiketoimintamallit luovat hyvät edellytykset onnistuneelle yhdistymiselle. Tavoitteenamme on yhdessä johdon kanssa vahvistaa uuden yrityksen markkina-asemaa nykyisillä ja valikoidusti uusilla toiminta-alueilla sekä kasvattaa yritystä nykyliiketoiminnan ja mahdollisten yritysostojen kautta”, sanoo CapManin partneri Göran Barsby.

 

Vuonna 1993 perustettu INR valmistaa innovatiivisia ja palkittuja suihkuratkaisuja. INR:n myynnistä suurin osa tulee tällä hetkellä Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Vuonna 2002 perustettu Aspen on lyhyessä ajassa vakiinnuttanut asemansa kylpyhuonekalustemarkkinalla Ruotsissa. Aspenilla on myyntiä myös Norjassa ja Tanskassa. Molempien yritysten tuotteita myydään pääasiassa kylpyhuone- ja LVI-alan erikoisliikkeissä.

 

Sijoituksen tekee CapMan Buyout IX -rahasto, jossa CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja. CapManin hallinnoimien rahastojen omistusosuus uudesta yhtiöstä tulee olemaan noin 80 %. Järjestely vaati kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja sen odotetaan toteutuvan elokuussa.

 

CapManin neuvonantajina kaupassa toimivat Keystone Advisers (taloudellinen neuvonantaja) ja Baker & McKenzie (oikeudellinen neuvonantaja).

 

Lisätietoja:
Göran Barsby, partneri, CapMan Buyout, p. +46 8 545 854 79 tai +46 734 40 84 87
Alf Larsson, toimitusjohtaja ja perustaja, INR Sverige AB, p. +46 40 670 15 35 tai +46 705 50 01 40
Pontus Eklind, toimitusjohtaja, Aspen i Jönköping Holding AB, p. +46 708 16 83 62

 

CapMan www.capman.com
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan toimijoita ja hallinnoi noin 3,6 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.