Skip to content

CapMan sijoittaa Bank Evropeiskijiin

07/07/2010

CapMan lehdistötiedote 7.7.2010 kello 14.45


CapMan sijoittaa Bank Evropeiskijiin

 

 

CapMan Russia -rahasto on sijoittanut venäläiseen Bank Evropeiskijiin, joka on kolmanneksi suurin yrityspalveluita tarjoava pankki Kaliningradin alueella. Sijoituksen tavoitteena on tukea yhtiötä markkina-aseman vahvistamisessa Kaliningradissa.

 

Vuonna 1991 perustettu Bank Evropeiskij tarjoaa pankkipalveluita Kaliningradin alueella toimiville yrityksille sekä yksityishenkilöille. Bank Evropeiskijin kirjanpitoarvo oli noin 15,6 milj. euroa ja varallisuus oli yhteensä noin 145 milj. euroa 1.1.2010. Vuoden 2009 nettotulos varausten jälkeen oli noin 2 milj. euroa. Pankilla on tällä hetkellä 226 työntekijää.

 

”Meille on erittäin tärkeää, että CapManin kaltainen ammattitaitoinen pääomasijoittaja on arvioinut ja todennut hyväksi tiimimme, sen pitkänajan saavutukset ja johdon kyvyn toteuttaa kasvustrategiaa. CapManilla on kattavaa kokemusta, mikä auttaa pankkia asettamaan uudet kunnianhimoiset tavoitteet. CapManin kanssa voimme edelleen kehittää toimintatapojamme, joiden ansiosta meillä on uskollinen asiakaskunta ja olemme saaneet uusia asiakkaita. Olemme jo alkaneet työskennellä aktiivisesti luotonannon kasvattamiseksi, lainaehtojen parantamiseksi ja uusien pankkituotteiden tarjoamiseksi”, sanoo Bank Evropeiskijin toimitusjohtaja Bogdan Yarovoy. 

 

”Venäjän pankkisektori on tällä hetkellä hyvin pirstaloitunut, ja paikallisilla pankeilla on vahva asema markkinalla. Bank Evropeiskijilla on tunnettu brändi ja kattava asiakaspohja Kaliningradin alueella sekä hyvät suhteet paikallisiin yrityksiin. Uskomme, että pankin dynaamisen ja osaavan johdon kanssa voimme luoda sille vankan pohjan vahvistaa asemaansa alueella”, sanoo CapManin senior partner Hans Christian Dall Nygård.
 
Sijoituksen seurauksena CapMan Russia -rahasto omistaa noin 20 prosenttia Bank Evropeiskijin osakkeista. CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja CapMan Russia -rahastossa.

 

Lisätietoja:
Hans Christian Dall Nygård, senior partner, CapMan Russia -sijoitustoiminnan vetäjä, puh. +7 812 913 7834      

 

 

CapMan www.capman.com
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan toimijoita ja hallinnoi noin 3,6 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.