Skip to content

CapMan Life Science sijoittaa Swerecoon

17/11/2010

CapMan lehdistötiedote 17.11.2010 kello 16.00

CapMan Life Science sijoittaa Swerecoon

CapMan Life Science IV -rahasto sijoittaa ruotsalaiseen apuvälineitä ja ergonomiatuotteita valmistavaan Swerecoon. Sijoituksen tavoitteena on vauhdittaa yrityksen pohjoismaista laajentumista ja vahvistaa nykyistä liiketoimintamallia.

 

Vuonna 1973 perustettu Swereco valmistaa pääasiassa liikkumis- ja toimimisesteisille henkilöille apuvälineitä kuten kainalosauvoja, tukikahvoja ja ergonomiatuotteita. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2009 noin 5,5 milj. euroa. Swerecon pääkonttori on Tukholmassa ja tuotantolaitokset sijaitsevat Lenhovdassa Etelä-Ruotsissa.

 

”Tulemme yhteistyössä muiden omistajien ja yrityksen johdon kanssa kehittämään Swerecon tuotevalikoimaa sekä myynti- ja jakelukanavia tukeaksemme laajentumista etenkin pohjoismaisella markkinalla”, sanoo CapManin partneri ja Life Science -tiimin vetäjä Johan Bennarsten.

 

”Tarvitsemme vahvan kumppanin seuraavaan kasvuvaiheeseen. Olemme tyytyväisiä, että CapMan sijoittaa Swerecoon ja antaa pääsyn pohjoismaiseen verkostoonsa ja terveydenhuoltoalan osaamiseensa. Uskon, että sijoitus parantaa entisestään mahdollisuuksiamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita ja hyvin suunniteltuja apuvälineitä liikkumiskyvyn ylläpitämiseen ja kotona asumisen tukemiseen”, sanoo Ulf Groth, Swerecon toimitusjohtaja ja yksi omistajista.  

 

CapMan Life Science IV -rahasto ja Svenskt Företagskapital tulevat olemaan Swerecon suurimmat omistajat sijoituksen toteuduttua. CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja CapMan Life Science IV -rahastossa.

 

Lisätietoja:
Johan Bennarsten, CapMan Life Science -tiimin vetäjä, partneri, p. +46 8 545 854 72 tai +46 707 49 56 59
Ulf Groth, toimitusjohtaja, Swereco AB, p. +46 8 444 38 24 tai p. +46 70 788 98 98

 

 

 

CapMan www.capman.com
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan toimijoita ja hallinnoi noin 3,6 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.