Skip to content

CapMan irtautuu OneMedistä

10/12/2010

CapMan Oyj pörssitiedote 10.12.2010 klo 9.45 EET


CapMan irtautuu OneMedistä

CapManin hallinnoimat rahastot ja OneMed Group Oy:n muut omistajat myyvät omistuksensa OneMed Group Oy:stä 3i:lle ja OneMedin johdolle.  CapManin hallinnoimien rahastojen osuus OneMedin osakekannasta oli ennen nyt tiedotettua kauppaa noin 66 %. Toteutuessaan irtautumisella on noin 13 milj. euron kassavirtavaikutus CapMan Oyj ‑konsernille vuonna 2011.  Irtautuminen siirtää lisäksi Finnmezzanine III B ja CapMan Buyout VIII -rahastoja merkittävästi lähemmäs voitonjakoa. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää, ja sen odotetaan toteutuvan helmikuussa 2011. Irtautumisella OneMedistä ei ole oleellista vaikutusta CapMan Oyj -konsernin vuoden 2010 tai 2011 tulokseen.

 

Toteutuessaan kauppa palauttaa CapMan Buyout VIII -rahaston sijoittajille noin neljänneksen rahaston kutsutusta pääomasta. CapMan on merkittävä sijoittaja CapMan Buyout VIII -rahastossa. CapManin oman rahastosijoituksen seurauksena irtautumisen kassavirtavaikutuksen CapMan Oyj -konsernille arvioidaan olevan noin 13 milj. euroa vuonna 2011.

 

OneMed on Pohjois-Euroopan johtava terveydenhoitotuotteiden myyntiin, markkinointiin ja jakeluun erikoistunut yritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Baltian maissa ja Puolassa.  CapMan sijoitti yhtiöön kesäkuussa 2006, kun se osti Tamro-konsernilta liiketoimintayksikkö Tamro MedLabin. Yhtiön nimeksi muutettiin myöhemmin OneMed. Alkuperäistä sijoitusta seurasivat useat lisäsijoitukset ja merkittävät yritysostot Pohjoismaissa ja Puolassa, mikä tuki yhtiön kasvua Pohjois-Euroopan johtavaksi toimijaksi. CapManin omistusaikana OneMedin liikevaihto on kasvanut 148 milj. eurosta vuonna 2006 lähes 400 milj. euroon vuonna 2010 (pro forma -ennuste).

 

”CapManin ja OneMedin johdon yhteisenä tavoitteena on ollut rakentaa OneMedistä oman alansa markkinajohtaja Pohjois-Euroopassa. OneMedin tavoitteena on olla asiakkaidensa ensisijainen kumppani terveydenhuoltotarvikkeiden toimittajana. Olemme edenneet hyvin tämän tavoitteen saavuttamisessa, ja OneMedillä on nyt vahva strateginen asema. Yhteistyö yhtiön johdon kanssa on ollut hedelmällistä, ja olemme hyvin tyytyväisiä löydettyämme OneMedille 3i:stä uuden omistajan, joka on sitoutunut yhtiön kehittämiseen sen seuraavassa kasvuvaiheessa”, sanoo sijoituksesta vastannut CapManin senior partner Ari Tolppanen.

 

”OneMed on kasvanut huomattavasti neljässä vuodessa ja osoittanut, että sirpaloituneilla ja monimutkaisilla markkinoilla toimiva yhtiö voi sijoituskumppanin kanssa edetä erinomaisesti. Siirrymme seuraavaan vaiheeseen kehityspolullamme luottavaisina ja innostuneina”, OneMedin toimitusjohtaja Andreas Göthberg sanoo.

 

”Olemme innostuneita tästä mahdollisuudesta auttaa Andreasta ja hänen tiimiään kasvattamaan edelleen Pohjois- ja Itä-Euroopan johtavaa terveydenhoitotuotteiden jakelijaa tarjoamalla asiakkaille korkealaatuisia tuotteita kilpailukykyiseen hintaan ja ylivoimaista palvelua. Kokemuksemme terveydenhuolto- ja jakelualalta sekä kattava verkostomme Aasiassa sopivat OneMedin toimintaan hyvin,” 3i:n partneri ja 3i-konsernin neuvonantaja Mattias Eklund sanoo.

 

OneMed Group Oy:stä irtautuvat rahastot ovat CapMan Buyout VIII, CapMan Mezzanine IV ja Finnmezzanine III B. Danske Bank Corporate Finance ja DC Advisory Partners ovat toimineet CapManin neuvonantajina kaupassa.

 

 

Lisätietoja:
Ari Tolppanen, senior partner, CapMan Buyout, puh. 0500 407 343
Mattias Eklund, Partner, 3i, puh. +46 8 506 101 52
Andreas Göthberg, CEO, OneMed Group Oy, puh. +46 7 302 043 00

 

 

CAPMAN OYJ

 

Mari Reponen
viestintäjohtaja
Sijoittajapalvelut

 

 

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.capman.com

 

 

CapMan
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan toimijoita ja hallinnoi noin 3,6 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001. www.capman.com

 

3i
3i on yksi maailman johtavista pääomasijoitusyhtiöistä, joka on noteerattu Lontoon pörssissä (FTSE 100). Yhtiö keskittyy yritysjärjestelyihin, kasvuyrityksiin ja infrastruktuurisijoituksiin Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. 3i:n kilpailuetu on kansainvälinen verkosto, jonka avulla se tuo lisäarvoa sijoituskohteilleen, osakkeenomistajilleen ja sijoittajilleen. www.3i.com

 

OneMed Group
OneMed on Pohjois-Euroopan johtava terveydenhuoltotarvikkeiden tukkumyyjä, joka palvelee sekä julkisen että yksityisen sektorin asiakkaita. Konsernin tuotevalikoimaan kuuluvat luotettavat ja korkealaatuiset terveydenhuollon tarvikkeet, laitteet ja muut tuotteet. OneMed toimii Ruotsissa, Suomessa, Puolassa, Tanskassa, Norjassa ja Baltian maissa. Konsernin pro forma -liikevaihto vuonna 2009 oli 346 milj. euroa ja sen palveluksessa oli noin 700 henkilöä. OneMedin strategisena tavoitteena on olla asiakkaidensa ensisijainen kumppani terveydenhuoltotarvikkeiden toimittajana. www.onemed.com