Skip to content

CapMan mukaan Eastwayn kehittämiseen

04/01/2011

CapMan Lehdistötiedote 4.1.2011 klo 14.30

CapMan mukaan Eastwayn kehittämiseen

CapMan Buyout IX -rahasto hankkii enemmistöomistuksen Eastway Sound & Lighting Oy:stä. Eastway on Suomen johtava audiovisuaalisten laitteiden vuokraaja sekä täydenpalvelun yritys- ja yleisötapahtumien toteuttaja. Eastwayn perustajat Juha Hytti ja Jyrki Hytti jatkavat yhtiön merkittävinä omistajina ja osallistuvat aktiivisesti yhtiön kehittämiseen myös tulevaisuudessa. CapManin tavoitteena on kasvattaa Eastwaytä yritysostoin sekä sijoittamalla yhtiön orgaaniseen kasvun.

 

Eastway on perustettu vuonna 1986, ja yhtiö on nykyisin vuosittain mukana yli 2 000 tapahtuman tuottamisessa ja toteuttamisessa. Eastwayn liikevaihto tilikaudella 2009/2010 oli noin 23 milj. euroa.

 

CapManin tavoitteena on yhdessä Juha Hytin ja Jyrki Hytin sekä yhtiön muun johdon kanssa rakentaa Eastwaystä vahva toimija, jolla on ainutlaatuista osaamista tapahtumien teknologiasta, suunnittelusta, tuottamisesta ja toteuttamisesta pohjoismaisella tasolla.

 

”Näemme AV-teknologiavuokrauksen ja tapahtumat markkinoina, joilla on kokonaisuutena vahvaa kasvupotentiaalia. Eastwayllä on näkemyksemme mukaan erittäin hyvät edellytykset hyötyä tästä potentiaalista ja osallistua alan konsolidointiin. Yritystä on hoidettu hyvin, ja sen palveluksessa on alan huippuammattilaisia”, sanoo CapManin senior partner Olli Liitola.

 

”CapManin sijoitus vahvistaa yhtiön pääomarakennetta ja mahdollistaa kasvun, johon Eastwayllä ei aiemmin ole ollut resursseja. Konsolidointi ja pääomasijoitukset ovat yleistyneet toimialalla Euroopassa, ja nyt tiedotettu kauppa on merkittävä avaus AV-teknologiavuokrauksen ja tapahtumien alalla Suomessa”, sanoo Eastwayn toimitusjohtaja Juha Hytti.

 

Sijoituksen yhtiöön tekee CapMan Buyout IX -rahasto, jossa CapMan on merkittävä sijoittaja. Nyt allekirjoitettu järjestely on ehdollinen kilpailuviranomaisen hyväksynnälle, ja sen odotetaan toteutuvan helmikuussa 2011.

 

 

Lisätietoja:
Olli Liitola, senior partner, CapMan Buyout, p. 0400 605 040
Juha Hytti, toimitusjohtaja, Eastway Sound & Lighting Oy, p. 0400 408 423

 

 

CapMan www.capman.com
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan toimijoita ja hallinnoi noin 3,6 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.  

 

Eastway www.eastway.fi
Eastway on Suomen suurin audiovisuaalisten laitteiden vuokraaja, täyden palvelun yritys- ja yleisötapahtumien toteuttaja sekä suurin riippumaton konserttipromoottori . Eastwayn palvelukokonaisuus kattaa kaiken suunnittelusta tuotantoon, ja yhtiö on ainoa tapahtuma-alan one-stop-shop Suomessa. Eastwayssä työskentelee suuri joukko ammattilaisia, joilla on kokemusta tuhansien erikokoisten ja erilaisten kohtaamisten suunnittelusta, järjestämisestä ja tuottamisesta sekä aktiivinen ja laaja Euroopan kattava alihankkija- ja yhteistyöverkosto. Eastwayn toimipisteet sijaitsevat Espoossa ja Turussa. Eastwayn konserniyritykset Menolippu Oy, Dex-Viihde Oy ja Melodia Oy palvelevat asiakkaita lipunmyynti- ja ohjelmapalvelutarpeissa.