Skip to content

CapMan ostaa Design-Talon

20/01/2011

CapMan lehdistötiedote 20.1.2011 klo 9.10

 

CapMan ostaa Design-Talon

 

CapManin hallinnoimat rahastot ostavat muuttovalmiita omakotitaloja suunnittelevan ja valmistavan Pohjolan Design-Talo Oy:n Ruukki Groupilta. Kauppahinta on noin 76 milj. euroa. Kaupan seurauksena CapManin hallinnoimien rahastojen omistusosuus yhtiöstä on noin 80 prosenttia ja yhtiön johdon noin 20 prosenttia. Sijoituksen tavoitteena on vahvistaa Design-Talon asemaa kasvavilla muuttovalmiiden talojen markkinoilla Suomessa.

 

Vuonna 1990 perustettu Design-Talo valmistaa puurakenteisia, muuttovalmiita omakotitaloja suomalaisille kotitalouksille avaimet käteen -periaatteella. Design-Talo on kasvanut nopeammin kuin ala keskimäärin, ja vuonna 2010 Design-Talo nousi alansa markkinajohtajaksi Suomessa. Design-Talon liikevaihto oli noin 33 milj. euroa tammi-syyskuussa 2010 ja sen palveluksessa on noin 150 henkilöä.

 

”Design-Talo on muuttovalmiiden talojen rakentamisen pioneeri Suomessa. Yhtiö on kehittänyt voimakkaasti toimintaansa ja tuotevalikoimaansa vastaamaan kuluttajien tarpeita. Design-Talolla on vahva yrityskulttuuri, ja sen vuoksi uskomme yhtiöllä olevan hyvät mahdollisuudet kasvattaa markkinaosuuttaan omakoti- ja rivitaloissa sekä loma-asunnoissa”, sanoo CapManin senior partner Tuomo Raasio.

 

Sijoituksen yhtiöön tekevät CapMan Buyout IX ja CapMan Mezzanine V -rahastot, joissa CapMan on merkittävä sijoittaja. Nyt allekirjoitettu järjestely on ehdollinen mm. kilpailuviranomaisen hyväksynnälle, ja sen odotetaan toteutuvan helmikuussa 2011.

 

Lisätietoja:
Tuomo Raasio, senior partner, CapMan Buyout, puh. 0207 207 505 tai 0400 405 682
Thomas Hoyer, talousjohtaja, Ruukki Group, puh. 045 6700 491

 

 

CapMan  www.capman.com  
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan toimijoita ja hallinnoi noin 3,6 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.   

 

Design-Talo www.designtalo.fi
Design-Talo valmistaa puurakenteisia muuttovalmiita omakotitaloja suomalaisille kotitalouksille avaimet käteen -periaatteella ja on yksi erityismarkkinoidensa edelläkävijöistä ja merkittävistä toimijoista. Talomallit suunnitellaan Oulunsalossa, ja laajaan valikoimaan kuuluu erilaisia talotyyppejä.