Skip to content

CapMan myy loput omistuksestaan Å&R Cartonissa, vaikutus CapMan Oyj:n vuoden 2011 tulokseen noin 2,5 milj. euroa

15/06/2011

CapMan Oyj pörssitiedote 15.6.2011 klo 17.50

 

CapMan myy loput omistuksestaan Å&R Cartonissa, vaikutus CapMan Oyj:n vuoden 2011 tulokseen noin 2,5 milj. euroa

 

CapManin hallinnoimat rahastot ja Ahlström Capital -konserni ovat sopineet järjestelystä, jossa CapManin hallinnoimat rahastot myyvät omistamansa 32 prosenttia Å&R Carton AB:n osakkeista Ahlström Capital -konsernille. Toteutuessaan kaupan vaikutus CapMan Oyj:n vuoden 2011 tulokseen on noin 2,5 milj. euroa Finnventure V ja Fenno Ohjelman rahastoilta saatavien voitonjako-osuustuottojen seurauksena.

 

Å&R-irtautumisesta saatavien noin 2,5 milj. euron voitonjako-osuustuottojen lisäksi CapMan on tiedottanut toukokuun alussa noin 4,8 milj. euron tulosvaikutuksen Proxima-irtautumisesta. CapManin ensimmäisen vuosineljänneksen liikevoitto oli 4,0 milj. euroa. Molemmat irtautumiset ovat ehdollisia kilpailuviranomaisen hyväksynnälle. Å&R-kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2011 kolmannella neljänneksellä ja Proxima-irtautumisen kesäkuussa 2011.

 

Å&R Carton on Euroopan johtavia kartonkipakkausten ja pakkausjärjestelmien valmistajia. Finnventure Rahasto IV, Finnventure Rahasto V, Fenno Ohjelman rahastot sekä Finnmezzanine Rahasto II A ja C sijoittivat Å&R Cartoniin vuonna 2000. Rahastot myivät vuonna 2009 osan omistuksestaan Ahlström Capital -konsernille, josta tuli tällöin Å&R Cartonin pääomistaja.

 

Nyt tiedotetun kaupan toteutumisen jälkeen CapManin hallinnoimat rahastot ovat irtautuneet kokonaan Å&R Cartonista, ja yhtiö on maksanut takaisin kaikki jäljellä olleet mezzanine-lainansa rahastoille.

 

 

Lisätietoja:
Anders Björkell, partneri, CapMan Buyout, p. 0207 207 502 tai 040 537 7566
Niko Haavisto, talousjohtaja, CapMan Oyj, p. 0207 207 583 (konsernin luvut)

 

 

CAPMAN OYJ

Mari Reponen
viestintäjohtaja

 

 

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.capman.com

 

 

CapMan www.capman.com
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,4 miljardin euron pääomat. 
CapManilla on neljä keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 140 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.