Skip to content

Pohjoismainen televisiotuotantoyhtiö Northern Alliance Group laajentuu Ruotsissa

17/06/2011

CapMan lehdistötiedote 17.6.2011 klo 11.15

 

Pohjoismainen televisiotuotantoyhtiö Northern Alliance Group laajentuu Ruotsissa

 

Pohjoismainen tv-tuotantoyhtiö Northern Alliance Group (NAG) on ostanut ruotsalaisen Titan Groupin yhtiön perustajilta. Titan on yksi johtavista tuotantoyhtiöistä Ruotsissa. Kaupan myötä NAG lisää huomattavasti osuuttaan Ruotsin nopeasti kasvavista tv-tuotantomarkkinoista ja vahvistaa entisestään asemaansa Pohjoismaiden johtavana itsenäisenä tv-tuotantoyhtiönä. NAG:n omistavat CapManin hallinnoimat rahastot sekä yhtiön toimiva johto ja muut avainhenkilöt. Titan Groupin perustajista ja muista avainhenkilöistä tulee NAG:n osakkeenomistajia.

 

NAG syntyi suomalaisen Moskito Groupin, norjalaisen Monster Groupin ja ruotsalaisen Baluba Groupin yhdistymisen tuloksena. Vuonna 2009 NAG osti tanskalaisen Gongin, ja yhtiö toimii tänä päivänä kaikissa Pohjoismaissa.

 

CapManin ja johdon tavoitteena on ollut rakentaa NAG:sta Pohjoismaiden johtava itsenäinen tuotantoyhtiö, ja Titanin yritysosto tukee tätä strategista päämäärää. Kaupan myötä NAG:n markkinaosuus kasvaa erityisesti Ruotsissa, joka on pohjoismaiden suurin tv-tuotantomarkkina, mutta Titanin norjalaisen tytäryhtiön Limelight:in kautta myös Norjassa. NAG:n ja Titanin yhteenlasketun liikevaihdon ennustetaan nousevan noin 100 miljoonaan euroon vuonna 2011.

 

”Titan on erinomainen ostokohde NAG:lle, ja näemme siinä merkittävää potentiaalia. Yritysosto vahvistaa asemaamme nopeasti kasvavilla ja tärkeillä Ruotsin markkinoilla. Olemme innoissamme päästessämme kehittämään NAG:n liiketoimintaa yhdessä Titanin kanssa Ruotsissa, Norjassa ja kaikkialla Pohjoismaissa”, kertoo NAG:n toimitusjohtaja Morten Aass.

 

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme osaksi merkittävää Pohjoismaista tuotantoyhtiötä. Titanin ohjelmaformaatit ja asiakkaat täydentävät NAG:n tämänhetkistä tarjontaa. Kaupan myötä meistä tulee merkittävä peluri Ruotsin tv-tuotantomarkkinoilla, ja osana NAG:ta voimme myydä tuotantoja myös muihin Pohjoismaihin”, kertoo Titanin toimitusjohtaja Thomas Hedberg.

 

”Titanin osto tukee NAG:n strategiaa ja vahvistaa yhtiön asemaa Pohjoismaiden johtavana itsenäisenä tv-tuotantoyhtiönä. Olen vakuuttunut, että Titanin korkealaatuiset formaatit sekä motivoitunut henkilöstö tukevat NAG:n kasvua myös tulevaisuudessa”, kertoo NAG sijoituksesta vastaava CapManin senior partner Olli Liitola.

 

CapMan Buyout VIII -rahasto, jossa CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja, omistaa NAG:sta enemmistön ja yrityksen johto ja avainhenkilöt loput. Titanin avainhenkilöistä tulee myös NAG:n osakkeenomistajia.

 

Lisätietoja:
Olli Liitola, senior partner, CapMan Buyout, puh.0207 207 506
Morten Aass, toimitusjohtaja, Northern Alliance Group, puh. +47 970 270 00

 

 

CapMan www.capman.com
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,4 miljardin euron pääomat.  CapManilla on neljä keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 140 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.  

 

Northern Alliance Group  www.northernalliance.tv

 

Titan Group  www.titan.se