Skip to content

Suomalainen Eastway yhdistyy norjalaisen AVAB CAC:n kanssa

30/06/2011

CapMan lehdistötiedote 30.6.2011 klo.10.00

Suomalainen Eastway yhdistyy norjalaisen AVAB CAC:n kanssa

 

CapMan Buyout IX -rahaston ja johdon yhteisesti omistama, audiovisuaalisten laitteiden vuokraaja ja yritys- ja yleisötapahtumien toteuttaja Eastway Oy on sopinut yhdistymisestä norjalaisten AVAB CAC AS:n ja AVAB CAC Bergen AS:n kanssa. Yhdistyessään yritykset muodostavat johtavan toimijan audiovisuaalisten laitteiden vuokrauksessa ja myynnissä sekä Norjassa että Suomessa. Fuusioituvien yhtiöiden nykyisistä omistajista tulee osakkaita järjestelyn myötä perustettavaan holding-yhtiöön, joka puolestaan omistaa 100 % kaikista kolmesta yhtiöstä. Omistajien tavoitteena on kasvattaa yhtiöryhmän markkinaosuutta sen nykyisillä toimialueilla sekä laajentua yritysjärjestelyiden kautta myös muihin Pohjoismaihin.

 

AVAB CAC on Norjan markkinajohtaja valaistuksen, äänentoiston, videotekniikan, verhojen ja kankaiden, lavasteiden sekä ripustinten vuokrauksessa, myynnissä ja asennuksessa. AVAB CAC omistaa 35 % AVAB CAC Bergenistä, joka toimii vastaavalla toimialalla Länsi-Norjassa. Molemmat yhtiöt ovat olleet viime vuosina mukana toteuttamassa valtaosaa Norjan merkittävimmistä tuotannoista (esimerkiksi Nobelin rauhanpalkinnon konsertit, Norjan Ooppera, Bergen International Festival). Eastwayn, AVAB CAC:n ja AVAB CAC Bergenin yhteenlasketun liikevaihdon ennustetaan nousevan vuonna 2011 noin 55 miljoonaan euroon.

 

”CapManin ja Eastwayn johdon yhteisenä päämääränä on ollut rakentaa johtava toimija pohjoismaisille audiovisuaalisten laitteiden vuokraus- ja tapahtumatuotantomarkkinoille. Fuusio AVAB CAC:n ja AVAB CAC Bergenin kanssa on ensimmäinen askel kohti tätä tavoitetta. Uusi yhtiö tähtää kasvuun sekä orgaanisesti että yritysjärjestelyiden kautta koko Pohjoismaiden alueella”, sanoo Eastway sijoituksesta vastaava CapManin senior partner Olli Liitola.

 

”Fuusio Eastwayn kanssa on merkittävä mahdollisuus AVAB CAC:lle. Jakamalla parhaita käytäntöjä ja yhdenmukaistamalla tarjontaamme voimme toimittaa asiakkaillemme laajemman valikoiman tuotteita ja palveluita sekä hyötyä synergiaeduista. CapManin tukemana meillä on erinomaiset edellytykset kasvattaa yhtiöstä selkeä markkinajohtaja Pohjoismaiden alueella”, sanoo AVAB CAC:n toimitusjohtaja Kristian Heder.

 

”Olemme yhdessä AVAB CAC:n kanssa rakentaneet vahvan perustan pohjoismaiselle kasvulle. AVAB CAC:n tuotteet ja palvelut täydentävät Eastwayn tämänhetkistä tarjontaa audiovisuaalisten laitteiden vuokrauksessa. Vahvistimme osaamistamme kyseisellä alueella jo aikaisemmin Suomessa ostamalla audiovisuaalisten laitteiden vuokraukseen erikoistuneen Moving Light -yhtiön. Jatkossa pyrimme yritysjärjestelyiden myötä kasvamaan merkittäväksi toimijaksi pohjoismaisilla markkinoilla”, kertoo Eastwayn toimitusjohtaja Juha Hytti.

 

Eastwayn, AVAB CAC:n ja AVAB CAC Bergenin välisen fuusion toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää, joka arvioidaan saatavan elokuussa 2011.

 

Lisätietoja:
Olli Liitola, senior partner, CapMan Buyout, p. 0207 207 506
Kristian Heder, toimitusjohtaja, AVAB CAC AS, p. +47 905 23 705
Juha Hytti, toimitusjohtaja, Eastway Sound & Lighting Oy, p. 0400 408 423
Jan Inge Ingebrigtsen, toimitusjohtaja, AVAB CAC Bergen AS, p. +47 901 89 098

 

CapMan www.capman.com
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,4 miljardin euron pääomat.  CapManilla on neljä keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 140 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.


AVAB CAC www.avab-cac.no
AVAB CAC Bergen www.acbergen.no
Eastway www.eastway.fi
Moving Light www.movinglight.fi