Skip to content

CapManin kohdeyritys Walki Group ostaa Meuwissenin ja vahvistaa asemaansa monikerroksisten laminaattien toimittajana

03/10/2011

CapMan lehdistötiedote 3.10.2011 klo 14.00

CapManin kohdeyritys Walki Group ostaa Meuwissenin ja vahvistaa asemaansa monikerroksisten laminaattien toimittajana 


Teknisten laminaattien ja suojapakkausmateriaalien johtava valmistaja Walki Group on tänään hankkinut omistukseensa joustavia pakkausmateriaaleja tuottavan Meuwissen Industrie B.V:n sekä rakennusmateriaalien erikoisjakeluyrityksen Meuwissen Bouwprodukten B.V:n. Alankomaissa sijaitsevat yhtiöt työllistävät yhteensä 65 henkilöä, ja niiden liikevaihto vuonna 2010 oli 21 miljoonaa euroa.

 

”CapManin ja Walkin operatiivisen johdon yhteisenä tavoitteena on kasvattaa Walkin liiketoimintaa sekä orgaanisen kasvun että yrityskauppojen kautta. Meuwissen-yritysostot tukevat tätä strategista tavoitettamme”, kertoo CapManin partneri Anders Björkell.

 

”Meuwissenin osto on tärkeä askel Walkille, sillä sen ansiosta pystymme kehittämään edelleen asemaamme teknisten laminaattien ja suojapakkausmateriaalien johtavana valmistajana”, sanoo Walki Groupin toimitusjohtaja Leif Frilund. ”Meuwissenin sijainti Alankomaissa sopii erittäin hyvin Walkin nykyiseen tehdasverkostoon ja parantaa paikallista läsnäoloamme tärkeillä Keski-Euroopan markkinoilla.”

 

Walki Group aikoo integroida Meuwissenin liiketoiminnot Technical Products -liiketoiminta-alueeseensa, joka sisältää mm. eristemateriaalien pinnoitteet ja rakennusteollisuuden muut laminaatit. Technical Products -liiketoiminta-alueella on tuotantoa Suomessa, Saksassa, Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Kiinassa.

 

Jan Gerritsen, Meuwissen-konsernin omistaja, toteaa: ” Meuwissenillä on hyvä liiketoimintamalli, jota voidaan kehittää edelleen Walkin osaamisen ja asiantuntemuksen avulla. Olen vakuuttunut siitä, että Meuwissen muodostaa tärkeän osan Walki Groupin tulevaa menestystä. Olemme mielellämme osa tätä mielenkiintoista uutta kehitystä.”

 

Walki Group osti Meuwissen Industrie B.V:n ja Meuwissen Bouwprodukten B.V:n Meuwissen Holding B.V:ltä. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

 

CapMan Buyout VIII -rahasto, jossa CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja, omistaa Walki Groupista enemmistön ja yrityksen johto ja avainhenkilöt loput.  CapMan Buyout VIII -rahasto on tehnyt merkittävän lisäsijoituksen Walkiin nyt julkistettujen yritysostojen yhteydessä. Rahaston alkuperäinen sijoitus yhtiöön tehtiin vuonna 2007.

 

 

Lisätietoja antavat:
Anders Björkell, partneri, CapMan Buyout, puh. 040 537 7566
Leif Frilund, toimitusjohtaja, Walki Group, puh. 040 354 3330

 

 

CapMan lyhyesti

CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,4 miljardin euron pääomat. CapManilla on neljä keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 120 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.
www.capman.com

 

 

Walki lyhyesti
Walki Group on johtava teknisten laminaattien ja suojapakkausmateriaalien valmistaja, joka on erikoistunut kuitupohjaisten, älykkäiden monikerroslaminaattituotteiden toimittamiseen useisiin käyttökohteisiin energiaa säästävistä rakennuspinnoitteista eristysainesovelluksiin. Walki Groupilla on toimintoja Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Puolassa, Isossa-Britanniassa, Venäjällä ja Kiinassa, ja työntekijöitä konsernissa on noin tuhat. Konsernin vuosittainen liikevaihto on noin 300 miljoonaa euroa.
www.walki.com

 

 

Meuwissen lyhyesti 
Meuwissen on riippumaton perheyritys, joka on perustettu vuonna 1954. Yritys on erikoistunut rakennusalan ja teollisuuden pakkausmateriaalien valmistukseen. Yritys tuottaa lisäarvoa asiakkailleen parantamalla niiden liiketoiminnan suorituskykyä ja vähentämällä omistamisen kokonaiskustannuksia Meuwissenin tuotteiden käyttöaloilla. Yritys työllistää 65 henkilöä toimipaikassaan Alankomaiden Haarlemissa. Yrityksen vuosittainen liikevaihto on 21 miljoonaa euroa.
www.meuwissen-industrie.com