Skip to content

CapMan myy osuutensa Inmeta Crayonissa

16/01/2012

CapMan lehdistötiedote 16.1.2012 kello 15.30

 

CapMan myy osuutensa Inmeta Crayonissa

CapManin hallinnoima CapMan Technology 2007 -rahasto myy osuutensa pörssilistatussa Inmeta Crayon ASA:ssa. Irtautumisella ei ole merkittävää vaikutusta CapMan Oyj:n kuluvan vuoden tulokseen, sillä rahasto ei ole voitonjaon piirissä.

CapMan Technology 2007 -rahasto sijoitti norjalaiseen Crayoniin vuonna 2008. Crayon tuottaa palveluita yritysten ohjelmisto- ja lisenssihallintaan sekä tarjoaa asiakkailleen IT-konsultointipalveluja ja -koulutusta. Keväällä 2011 Crayon fuusioitui pörssilistatun norjalaisen Inmeta ASA:n kanssa. CapMan Technology 2007 -rahasto sai fuusiossa vastineeksi Inmeta Crayon ASA:n osakkeita.

Norjalaisen pääomasijoittajan Norvestor Equity AS:n hallinnoimien rahastojen omistama Metallic Invest AS teki 14.12.2011 Inmeta Crayonista julkisen ostotarjouksen, jonka vaadittu enemmistö yhtiön osakkeenomistajista hyväksyi 13.1.2012. Näin ollen CapMan Technology 2007 -rahasto myy omistamansa Inmeta Crayonin osakkeet ja irtautuu lopullisesti yhtiöstä. Kauppojen odotetaan toteutuvan viimeistään 27.1.2012. Rahaston omistusosuus Inmeta Crayonissa on noin 6,5 prosenttia.

Lisätietoja:
Anders Holmén, sijoitusjohtaja, CapMan Technology, puh. 0207 207 518

CapMan www.capman.comCapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,3 miljardin euron pääomat.  CapManilla on neljä keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 130 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa, Kööpenhaminassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.