Skip to content

Nimityksiä CapMan-konsernissa

16/02/2012

CapMan lehdistötiedote 16.2.2012 10.30

Nimityksiä CapMan-konsernissa

CapMan tukee keskeisten sijoitusalueidensa kasvua vahvistamalla sijoitustiimejä. Mika Matikainen on nimitetty CapManin senior partneriksi ja Alexander Vlasov, Karl Åberg ja Niklas Östborn partnereiksi.

KTM, VTM Mika Matikainen (s. 1975) aloitti CapManin palveluksessa vuonna 2006. Matikainen on CapMan Real Estate -tiimin vetäjä ja CapMan Oyj:n johtoryhmän jäsen. Matikaisella on ollut merkittävä rooli CapMan Hotels RE -rahaston perustamisessa ja hotellisalkun hankinnassa sekä CapManin muiden kiinteistörahastojen sijoitustoiminnassa. Matikainen on ollut mukana tekemässä CapMan Real Estate -rahaston sijoituksia yhteensä 47 kiinteistöön. Ennen CapMania hän työskenteli UBS-investointipankissa Lontoossa.

KTM, DI, CFA Alexander Vlasov (s.1973) aloitti CapManin palveluksessa Norum-kaupan yhteydessä vuonna 2008 ja työskentelee Moskovan toimistossa. Norumissa hän aloitti vuonna 1999. Vlasov on ollut mukana tekemässä useita CapMan Russia -rahaston sijoituksia esimerkiksi Virialiin ja Russian Baltic Pork Investiin. Ennen Norumia Vlasov työskenteli Ernst & Youngilla Norjassa.

KTM Karl Åberg (s. 1979) aloitti CapMan Public Market -tiimin sijoitusjohtajana vuonna 2009 ja työskentelee Tukholman toimistossa. Åberg on ollut mukana mm. Intrum Justitia, ÅF ja Proffice -sijoituksissa. Aiemmin hän työskenteli Handelsbanken Corporate Finance -investointipankissa Tukholmassa.

KTM Niklas Östborn (s. 1976) aloitti CapManin palveluksessa vuonna 2009 ja vastaa CapMan Mezzanine V -rahastosta. Östborn työskenteli CapManissa myös vuosina 2004-2006. Östbornilla on ollut merkittävä rooli CapMan Mezzanine V -rahaston perustamisessa, ja hän on vastannut rahaston Vanna Group ja Design Talo -sijoituksista. Ennen paluutaan CapManille hän vastasi CapitalSourcen Euroopan mezzanine-liiketoiminnasta, ja on aiemmin työskennellyt myös investointipankki Lehman Brothersilla Lontoossa eurooppalaisten mezzanine-sijoitusten parissa.

Lisätietoja:
Lennart Simonsen, toimitusjohtaja, puh. 0207 207 567 tai 0400 439 684
Hans Christian Dall Nygård, senior partner, CapMan Russia -tiimin vetäjä, puh. +7 985 111 9801
Joakim Rubin, senior partner, CapMan Public Market -tiimin vetäjä, p. +46 705 584 278
Kai Jordahl, senior partner, CapMan Buyout -tiimin vetäjä, puh. +47 23 23 75 71

CapMan www.capman.fi
CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on neljä keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 120 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa, ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.