Skip to content

CapMan sijoittaa Top League -ketjuun

20/04/2012

CapMan lehdistötiedote 20.4.2012 klo 10.00

CapMan sijoittaa Top League -ketjuun


CapManin hallinnoima johtava venäläinen pääomasijoitusrahasto CapMan Russia on ostanut vähemmistöosuuden Top Leaguesta. Top League on yksi Venäjän merkittävimmistä urheiluvälineiden vähittäiskauppaketjuista, ja sillä on erinomaiset kasvunäkymät. Kaupan tavoitteena on kiihdyttää yhtiön laajentumista Venäjällä tulevina vuosina.


Vuonna 1995 perustettu Top League on tällä hetkellä johtava toimija urheiluvälineiden vähittäiskaupassa Etelä-Venäjällä ja alan kolmen suurimman toimijan joukossa maanlaajuisesti. Konserniin kuuluu useita eri brändejä myyvät Top League ja Manbition -kauppaketjut, yritysasiakkaita palveleva urheiluvälinekeskus, verkkokauppa, halpatuotteisiin keskittyviä myymälöitä sekä Nike, Quicksilver ja Bosco Sport -merkkejä myyviä liikkeitä. Ketjussa on tällä hetkellä yhteensä 55 liikettä 16 kaupungissa Eteläisessä, Keskisessä sekä Pohjois-Kaukasian federaatiopiireissä, mukaan lukien Krasnodar, Sochi, Rostov-on-Don, Volgograd, Stavropol and Voronezh. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Krasnodarissa ja jakelukeskus Moskovan lähellä Domodedovossa.


”Venäjän urheilutarvikkeiden vähittäiskaupassa on merkittävää kasvupotentiaalia. Erityisesti Top Leaguen keskeinen liiketoimintasegmentti, eli tunnettujen kansainvälisten tuotemerkkien vähittäiskauppa tarjoaa houkuttelevia mahdollisuuksia. Yrityksellä on toimiva liiketoimintamalli ja vahva markkinaosuus, ja näin ollen sillä on hyvät edellytykset laajentaa toimintaansa edelleen Venäjän markkinoilla”, sanoo sijoituksesta vastaava CapManin partneri Alexander Vlasov.


Top Leaguen toimitusjohtaja Alexey Pshenichny korostaa CapManin sijoituksen tärkeyttä yrityksen nykyisessä kehitysvaiheessa: ”Kauppa tukee Top Leaguen kasvua maanlaajuiseksi toimijaksi. Pyrimme laajentumaan urheiluvälineiden vähittäiskauppamarkkinoilla Keskisen ja Volgan federaatiopiireissä sekä Moskovan alueella. Tavoitteemme on 150 liikettä ja yli 200 miljoonan euron liikevaihto vuoteen 2016 mennessä. Olen vakuuttunut, että saavutamme päämäärämme yhteistyössä CapManin kanssa.”


Kaupan myötä CapMan Russia -rahastosta on tullut merkittävä vähemmistöomistaja Top Leaguessa. Loput yhtiön osakekannasta on johdon omistuksessa. CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja CapMan Russia -rahastossa.Lisätietoja:

Alexander Vlasov, partneri, CapMan Russia, p. +7 495 620 48 85

Alexey Pshenichny, toimitusjohtaja, Top League, p. +7 861 234 55 34


CapMan www.capman.com
CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on neljä keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 120 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

 

Top League www.topliga.ru
Urheiluvälineiden vähittäiskauppaketju Top League perustettiin vuonna 1995. Ketjussa on tällä hetkellä yhteensä 55 myymälää, joihin kuuluvat sekä Top Legue, Manbition, Nike, Quicksilver ja Bosco Sport -brändien alla toimivat liikkeet että halpatuotteisiin keskittyvät myymälät. Liikkeet sijaitsevat 16 kaupungissa Venäjän Eteläisessä, Keskisessä sekä Pohjois-Kaukasian federaatiopiireissä, mukaan lukien Krasnodar, Sochi, Rostov-on-Don, Volgograd, Stavropol and Voronezh. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Krasnodarissa ja jakelukeskus Domodedovossa.