Skip to content

CapMan myy Tokmannin Nordic Capitalille, vaikutus CapMan-konsernin 2012 tulokseen noin 1,2 milj. euroa

24/05/2012

CapMan Oyj pörssitiedote 24.5.2012 klo 08.45 

CapMan myy Tokmannin Nordic Capitalille, vaikutus CapMan-konsernin 2012 tulokseen noin 1,2 milj. euroa

CapManin hallinnoimat rahastot ja Tokmanni-konsernin muut omistajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan ne myyvät 100 prosenttia Tokmannin osakkeista Nordic Capital Fund VII -rahastolle (”Nordic Capital”). CapManin hallinnoimien rahastojen omistusosuus Tokmannin osakekannasta on noin 52 prosenttia. Toteutuessaan kauppa siirtää CapMan Equity VII B -rahaston voitonjaon piiriin. Kaupan vaikutus CapMan-konsernin vuoden 2012 tulokseen on noin 1,2 milj. euroa CapMan Equity VII B ja Finnmezzanine III B -rahastoilta saatavien voitonjako-osuustuottojen sekä omista rahastosijoituksista saatavien tuottojen seurauksena. Irtautumisen kassavirtavaikutus CapMan-konsernille on noin 4,4 milj. euroa. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää, ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2012 kolmannen neljänneksen aikana. Sijoitus Tokmanniin on ollut hyvä CapManin hallinnoimien rahastojen sijoittajille.

CapManin hallinnoimat rahastot tekivät alkuperäisen sijoituksensa halpakauppaketju Tokmanniin syksyllä 2004, kun Tokmanni ja Vapaa Valinta -ketjut yhdistettiin samaan konserniin. Tokmanni on kasvanut voimakkaasti CapManin omistusaikana sekä orgaanisesti että yritysostoin. Yhtiö on tänään Suomen ylivoimaisesti suurin halpakauppaketju, jolla on yhteensä 144 myymälää ympäri Suomea. Tokmanni-konsernin liikevaihto on kasvanut 150 milj. eurosta vuonna 2004 noin 650 milj. euroon vuonna 2011. Yhtiö työllistää yli 2 900 henkilöä.

Tokmanni-konsernin hallituksen puheenjohtaja ja CapManin senior partner Tuomo Raasio kommentoi: ”Olemme erittäin iloisia, että olemme voineet olla mukana kehittämässä Tokmannista Suomen johtavaa halpakauppaketjua. Yhtiön kasvutarinan perustana on Tokmannin perustajan Kyösti Kakkosen ja Maxi-Makasiinin perustajan Seppo Saastamoisen vahva visio ja yrittäjyys. He ovat alan pioneereja Suomessa ja vakuuttivat myös CapManin kun sijoitimme yhtiöön. CapMan on yhdessä johdon kanssa rakentanut Tokmannia tälle vankalle pohjalle, ja olemme onnistuneet kehittämään useasta paikallisesta toimijasta toimialalle valtakunnallisen ketjun. Arvonluontityömme kulmakivet ovat olleet kasvun vauhdittaminen ja operatiivisen toiminnan tehostaminen. Nämä tavoitteet on nyt saavutettu, ja tästä on uuden omistajan hyvä jatkaa.”

Tokmannin menestys on osoitus siitä, että olemme tehneet yhtiössä oikeita asioita. CapManin omistusaikana olemme toteuttaneet Tokmannissa merkittäviä strategisia kehityshankkeita, joista yksi keskeisimmistä on ollut uuden logistiikkakeskuksen perustaminen. Olemme myös laajentaneet myymäläverkkoamme, ja tänään palvelemme Tokmanni-ketjun myymälöissä noin 50 miljoonaa kävijää vuodessa. Saamme Nordic Capitalista vahvan omistajan, jonka tuella voimme jatkaa yhtiön kehittämistä myös tulevaisuudessa”, sanoo Tokmanni-konsernin toimitusjohtaja Heikki Väänänen.

Lisätietoja:

Tuomo Raasio, senior partner, CapMan Buyout, puh. 020 7207 505 tai 040 0405 682

Niko Haavisto, talousjohtaja, CapMan Oyj, puh. 020 7207 583

Heikki Väänänen, toimitusjohtaja, Tokmanni-konserni, puh. 020 7286 044 tai 050 0401 362

 

 

CAPMAN OYJ

 

Laura Mustonen

päällikkö, viestintä ja IR

 

 

JAKELU

NASDAQ OMX Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.capman.com

 

 

CapMan www.capman.fi

CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,0 miljardin euron pääomat. CapManilla on neljä keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 120 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

 

Tokmanni www.tokmanni-konserni.fi

Tokmanni-konserni on Suomen suurin halpakaupan toimija. Konserniin kuuluu yhteensä 144 myymälää, jotka muodostavat seitsemän myymäläketjua: Tokmanni, Tarjoustalo, Vapaa Valinta, Robinhood, Maxi-Makasiini, Maxi-Kodintukku ja Säästöpörssi. Myymäläverkosto kattaa koko Suomen etelästä pohjoiseen ja idästä länteen. Pohjoisin myymälä on Kuusamossa ja eteläisin Hangossa. Vuonna 2011 konsernin liikevaihto oli 653,9 miljoonaa euroa. Yritys työllistää tällä hetkellä runsaat 2 900 henkilöä.