Skip to content

CapMan sijoittaa Vital Development Corporationiin

19/06/2012

CapMan lehdistötiedote – 19.6.2012 klo 12.00

CapMan sijoittaa Vital Development Corporationiin

CapManin hallinnoima CapMan Russia -rahasto on ostanut 25 prosentin osuuden Vital Development Corporationista (Vital). Vital valmistaa laboratorioanalyysityökaluja ja reagensseja. Kaupan tavoitteena on Vitalin tuotantokapasiteetin laajentaminen, reagenssien markkinaosuuden kasvattaminen ja tuotekehityksen tukeminen.

Vital kehittää, valmistaa ja myy laboratorioanalyysissä käytettäviä biokemiallisia ja immunologisia reagenssitestikokonaisuuksia, instrumentteja ja analyysityökaluja. Asiakkaat ovat ensisijaisesti julkisia laboratorioita, joille Vital myy pääosin jakelijoiden kautta. Myynnin painopiste on Venäjällä, mutta noin 20 prosenttia liikevaihdosta tulee viennistä sekä CIS-maihin että muualle. Vitalin perustivat vuonna 1994 kokeneet lääketieteen tutkijat. Yritys työllistää noin 90 henkeä, joista 11 työskentelee tuotekehityksen parissa.

Venäjän arviolta 300 miljoonan dollarin suuruisen in vitro -diagnostiikkamarkkinan (IVD-markkinan) odotetaan kasvavan vuosittain 10-15 prosenttia vuoteen 2018 saakka. Venäjän laboratoriomarkkinat kasvavat tasaisesti, mikä tukee IVD-markkinan kehitystä.

”Vital tarjoaa houkuttelevan mahdollisuuden sijoittaa Venäjän IVD-markkinaan. Diagnostisia testejä tehdään entistä enemmän ja niiden laajuus on kasvussa. Uskomme, että tämä markkina tarjoaa erinomaiset kasvumahdollisuudet myös pienille ja erikoistuneille toimijoille”, sanoo Alexander Vlasov, CapManin sijoituksesta vastaava partneri.

”Hyödynnämme vahvaa tutkimus- ja kehitysosaamistamme. Toimme tänä vuonna markkinoille kaksi uutta immunologiseen analyysiin ja laboratorioiden vedenpuhdistusjärjestelmiin liittyvää tuotekokonaisuutta ja pyrimme laajentamaan tuotevalikoimaamme entisestään. Uuden yhteistyökumppanin myötä meillä on hyvät edellytykset kehittää toimintaamme ja vastata kasvavaan kysyntään IVD-markkinoilla,” sanoo Alexander Plekhov, Vitalin toiminnanjohtaja.

Sijoituksen myötä CapMan Russia -rahasto omistaa 25 prosenttia Vitalin osakekannasta. CapMan Oyj on merkittävä sijoittaja CapMan Russia -rahastossa.

Lisätietoja:

Alexander Vlasov, partneri, CapMan Russia, p. +7 495 620 48 85

Alexander Plekhov, toiminnanjohtaja, Vital Development Corporation, p. + 7 812 326 61 98

CapMan www.capman.fi 
CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,0 miljardin euron pääomat. CapManilla on neljä keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 120 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

Vital Development www.vital-spb.ru 
Vital on merkittävä laboratorioanalyysityökalujen ja reagenssiaineiden toimittaja Venäjällä. Tärkeimmät tuotteet ovat biokemialliset ja immunologiset reagenssitestikokonaisuudet, biokemialliset analyysityökalut ja vedenpuhdistuslaitteet. Yritys toimii Pietarissa ja työllistää yli 90 henkeä.