Skip to content

CapMan perustaa kymmenennen buyout-rahastonsa

16/11/2012

CapMan Oyj Pörssitiedote 16.11.2012 klo 15:00

CapMan perustaa kymmenennen buyout-rahastonsa

CapMan Oyj on perustanut kymmenennen buyout-rahastonsa CapMan Buyout X:n. Rahastoon kerättiin 15.11.2012 päättyneellä ensimmäisellä varainhankintakierroksella 152 milj. euroa. CapMan Buyout X tulee tekemään sijoituksia keskikokoisiin yritysjärjestelyihin (buyout) Pohjoismaissa. Rahaston perustamisella ei ole vaikutusta CapManin vuoden 2012 tulokseen.

CapMan Oyj:n lisäksi 13 institutionaalista sijoittajaa ja perhesijoitusyhtiötä pääosin Pohjoismaista on toistaiseksi tehnyt sijoitussitoumuksen rahastoon. CapMan Oyj:n osuus sitoumuksista on 2 prosenttia, tai 3 milj. euroa. Rahaston varainhankinnan ennustetaan saatavan päätökseen vuoden 2013 aikana. 

”Haastavasta varainhankintaympäristöstä huolimatta olemme tyytyväisiä, että suuri osa nykysijoittajistamme on sitoutunut uuteen rahastoon. Tämä luo hyvän perustan tulevalle varainhankinnallemme, joka kohdistuu uuteen kansainväliseen sijoittajakuntaan”, sanoo CapManin varainhankinnasta vastaava senior partner Jerome Bouix.   

”Hyödymme entistä enemmän ainutlaatuisesta asemastamme pohjoismaisessa keskikokoisessa yritysjärjestelymarkkinassa. Kokenut tiimimme ja vahva paikallinen läsnäolomme kolmessa maassa varmistavat onnistuneet yrityskauppaprosessit ja vahvan arvonluontikyvyn. Olemme iloisia sijoittajiemme jatkuvasta tuesta”, sanoo CapManin Buyout-tiimin vetäjä ja senior partner Kai Jordahl. 

CapMan Buyout X -rahasto maksaa CapManille toimialalle tyypillisiä hallinnointipalkkioita ja voitonjako-osuustuottoja. Hallinnointipalkkiota rahastolta alkaa kertyä heti kun CapMan Buyout IX -rahasto on tehnyt seuraavan ja viimeisen sijoituksensa. 


Lisätietoja: 
Jerome Bouix, myynti, markkinointi, sijoittajasuhteet ja viestintä -tiimin vetäjä, senior partner, puh. 020 720 7558
Kai Jordahl, Buyout-tiimin vetäjä, senior partner, puh. +47 23 23 75 71 

CAPMAN OYJ 

Linda Tierala
päällikkö, viestintä ja sijoittajasuhteet

Jakelu: 
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet 
www.capman.com

CapMan www.capman.fi
CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,0 miljardin euron pääomat. CapManilla on neljä keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 110 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.