Skip to content

CapMan Buyout sijoittaa Aconaan

14/12/2012

CapMan lehdistötiedote – 14.12.2012 klo 17.00

CapMan Buyout sijoittaa Aconaan

CapManin hallinnoimat rahastot ovat sopineet ostavansa Acona Holding AS:n (Aconan). Acona on yksi johtavimmista öljylähteiden hallinta- ja porauspalvelujen tuottajista Norjassa.

Acona tuottaa öljylähteiden toiminnan, porauksen, riskienhallinnan, terveys-, turvallisuus- ja ympäristöratkaisujen, virtausanalyysin, sekä hätävalmiuden konsultointipalveluja. Yhtiö on yksi alan suurimmista itsenäisistä toimijoista Norjassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Stavangerissa Norjassa, ja sillä on lisäksi toimipisteitä Oslossa, Bergenissä, Skienissä ja Tromsøssä Norjassa, Great Yarmouthissa ja Aberdeenissä Isossa-Britanniassa, sekä Bakussa Azerbaidzhanissa. Yhtiö työllistää yli 370 henkilöä ja vuoden 2012 liikevaihdon ennustetaan olevan lähes 800 miljoonaa Norjan kruunua.

”Olemme iloisia sijoituksesta Aconaan, joka on CapManin ensimmäinen öljyalalla toimiva kohdeyritys. Öljylähteiden hallintapalvelujen kasvumahdollisuudet ovat huomattavat. Pienten ja keskisuurten öljynetsintä- ja tuotantoyhtiöiden kasvava asema Norjan ja Ison-Britannian mannerjalusta-alueella sekä poraustoiminnan haasteet löytää riittävästi osaavaa työvoimaa lisäävät todennäköisesti Aconan palvelujen kysyntää”, sanoo Hans Tindlund, CapMan Buyoutin sijoituksesta vastaava partneri.

”CapMan on sopiva kumppani Aconan johdolle. Meillä on yhteinen käsitys yhtiön strategisesta kehityksestä tulevaisuudessa. Odotamme yhteistyötä CapManin kanssa ja pystymme varmasti yhdessä hyödyntämään Aconan potentiaalia”, sanoo Aconan toimitusjohtaja Oddbjørn Kopperstad. 

Aconan suurin osakkeenomistaja IKM Invest AS toivottaa CapManin tervetulleeksi yhtiön uudeksi omistajaksi. ”Olemme toimineet yhteistyössä Aconan kanssa lähes yhtiön perustamisesta saakka. Acona on kasvanut ja saavuttanut merkittävän markkina-aseman, minkä perusteella uuden omistajan on luonnollista jatkaa menestystarinan rakentamista ja kehittämistä”, sanoo IKM Investin toimitusjohtaja Ole Rettedal.  

Kaupan odotetaan toteutuvan tammikuussa 2013. Acona on CapMan Buyout IX -rahaston viimeinen sijoitus. CapManin seuraava buyout-sijoitus tehdään marraskuussa 2012 perustetusta CapMan Buyout X -rahastosta.

 

Lisätietoja:
Hans Tindlund, partneri, CapMan Buyout, puh. +47 9266 9966
Oddbjørn Kopperstad, CEO, Acona, puh. +47 905 51 477

 

 

CapMan www.capman.fi CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,0 miljardin euron pääomat. CapManilla on neljä keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 110 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

Acona www.acona.com
Acona tuottaa öljylähteiden toiminnan, porauksen, riskienhallinnan, terveys-, turvallisuus- ja ympäristöratkaisujen, virtausanalyysin, sekä hätävalmiuden konsultointipalveluja. Yhtiö on yksi alan suurimmista itsenäisistä toimijoista Norjassa. Acona on muodostunut usean öljy- ja kaasutoimialan erikoispalveluyritysten yhdistymisen seurauksena Norjassa vuodesta 1987 lähtien. Yhtiön viimeisin yritysosto oli isobritannialainen öljylähteiden hallintayhtiö Fraser Offshore vuonna 2012.