Skip to content

CapMan Real Estate ja Tristan ostavat toimistorakennuksen Suur-Tukholman alueelta myynti- ja takaisinvuokraussopimuksella kauppahintaan 166 miljoonaa kruunua

12/12/2012

CapManin lehdistötiedote 12.12.2012 klo 15.00

CapMan Real Estate ja Tristan ostavat toimistorakennuksen Suur-Tukholman alueelta myynti- ja takaisinvuokraussopimuksella kauppahintaan 166 miljoonaa kruunua

CapManin sekä Tristan Capital Partnersin hallinnoiman CCP III -rahaston yhteisyritys on ostanut Pfizer AB:n Ruotsin pääkonttorin 166 miljoonan kruunun kauppahintaan ja sopinut sen takaisinvuokrauksesta Pfizerille. Kyseinen rakennus, Malten 1, sijaitsee Sollentunassa Suur-Tukholmassa.

Skanska rakensi 16 000 neliömetrin suuruisen toimistorakennuksen Pfizerille vuonna 2005. Rakennus sijaitsee E4-moottoritien varrella Silverdalissa Sollentunan kunnassa erinomaisella paikalla Tukholman keskustan ja Arlandan lentokentän välillä. BMW ja Pfizer ovat rakennuksessa vuokralaisina, ja lisäksi rakennuksessa on 3 000 neliömetriä vapaata toimistotilaa vuokrattavana. CapMan Real Estate hallinnoi kiinteistöä yhteisyrityksen lukuun.

”Olemme erittäin tyytyväisiä kumppanuuteemme CCP III:n ja Tristan Capital Partnersin kanssa ja kyseisen kiinteistön hankintaan. Odotamme paljon yhteistyöstä nykyisten vuokralaisten Pfizerin ja BMW:n kanssa, ja pyrimme myös löytämään uusia vuokralaisia rakennuksen laadukkaisiin toimistotiloihin”, sanoo Ed Williams CapMan Real Estatesta.

”Kyseinen kauppa mahdollistaa Curzon Capital Partners III core plus -rahastomme sijoituksen korkealuokkaiseen kiinteistöön, jossa on vapaata toimistotilaa. Näin ollen voimme hyödyntää vahvaa taloutta ja vuokramarkkinaa, ja luoda arvoa aktiivisella hallinnointistrategialla paikallisen kumppanimme CapManin avulla”, sanoo Tristan Capital Partnersin sijoitusvastaava Cameron Spry.

”Kyseinen hanke on ensimmäinen Ruotsissa solmimamme kauppa sen jälkeen, kun käynnistimme CapMan Real Estaten toiminnan Tukholmassa vuosi sitten. Kauppa vastaa lisäarvon tuottamiseen keskittyvää sijoitusstrategiaamme, jota olemme soveltaneet myös aiemmissa kiinteistöpääomarahastoissamme”, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä Mika Matikainen kommentoi kauppaa.

CapMan Real Estate hallinnoi neljää kiinteistöpääomarahastoa: CapMan Real Estate I -rahasto, joka sijoittaa kaupallisiin kohteisiin Helsingin seudulla, CapMan RE II -rahasto, joka sijoittaa kiinteistökehityskohteisiin Suomessa, CapMan Hotels RE -rahasto, joka sijoittaa hotellikiinteistöihin lähinnä Suomessa, sekä CapManin ensimmäinen kohdekohtainen hotellirahasto CapMan Yrjönkatu 17 Ky, joka omistaa hotellikiinteistön Helsingin keskustassa.

 

Lisätietoja:
Mika Matikainen, senior partner, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, puh. 020 720 7616
Ed Williams, CapMan Real Estate, puh. +46 (0)8 445 1051
Monica O’Neill, Tristan Capital Partners, puh. +44 (0)20 3463 8868, email: moneill@tristancap.com
Christina Astrén Eriksson, Head Communication, Pfizer AB, puh. + 46 (0)8 550 52958          

 

CapMan www.capman.com
CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,0 miljardin euron pääomat. CapManilla on neljä keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. CapManin palveluksessa on noin 110 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

Tristan Capital Partners www.tristancap.com
Tristan Capital Partners on työntekijöidensä omistama yritys, jolla on laajaa kokemusta Euroopan kiinteistömarkkinoista. Yritys on erikoistunut kaikkien kiinteistölajien kiinteistösijoitusstrategioihin julkisilla ja yksityisillä markkinoilla Isossa-Britanniassa ja Keski-Euroopassa. Tristan toimii Curzon Capital Partners III:n ja pääomarahastojen European Property Investors, LP ja European Property Investors Special Opportunities, LP salkunhoitajana. Yhdessä korkeatuottoisten rahastojen kanssa yrityksen rahastoissa on yli 3 miljardin euron pääomat. Tristanin pääkonttori on Lontoossa, ja sillä on toimipisteet Luxemburgissa, Milanossa, Pariisissa, Tukholmassa, Düsseldorfissa ja Varsovassa.

Pfizer Inc.: Working together for a healthier world
Pfizerin tehtävänä on terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen kaikkialla maailmassa. Työhön kuuluu uusien lääkkeiden, hoitomuotojen ja rokotteiden tutkiminen ja kehittäminen sekä yleisten kansantautien että harvinaisten sairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Pfizerin laajaan valikoimaan kuuluu lääkkeitä sekä ihmisille että eläimille. Lääkkeiden lisäksi Pfizer kehittää uusia terveydenhuollon palveluratkaisuja. Lisätietoja toiminnastamme osoitteesta www.pfizer.com.