Skip to content

Ruukin ja Komasin muodostama Fortaco on saanut Euroopan komission hyväksynnän

11/12/2012

CapMan lehdistötiedote 11.12.2012 klo 13.30

Ruukin ja Komasin muodostama Fortaco on saanut Euroopan komission hyväksynnän

CapManin hallinnoimat rahastot (CapMan) ja Rautaruukki Oyj (Ruukki) sopivat lokakuussa yhdistävänsä Komasin ja Ruukki Engineering -divisioonan yksiköitä uudeksi Fortaco-nimiseksi yhtiöksi. Sopimus on nyt saanut Euroopan komission yrityskauppaluvan. Kaupan arvioidaan toteutuvan tämän vuoden aikana. Fortacosta tulee Euroopan suurin konepajateollisuuden sopimusvalmistaja.

Lisätietoja:
Jan Mattlin, partneri, CapMan Buyout, puh.040 508 64 06
Mika Kari, toimitusjohtaja, Komas Group, puh. 040 531 97 58

 

Komas www.komas.fi
Komas on kansainvälinen konepajateollisuuden järjestelmätoimittaja, jonka toiminta kattaa koneistus-, kokoonpano-, hydrauliikka- ja logistiikkapalvelut. Yhtiöllä on Suomessa toimipisteitä 6 paikkakunnalla sekä tehtaat Puolassa ja Virossa. Komas-konsernin henkilöstömäärä on noin 1500 ja liikevaihto vuonna 2011 oli 124 miljoonaa euroa.
 

Ruukki www.ruukki.fi
Ruukki toimittaa asiakkailleen energiatehokkaita teräsratkaisuja: paremmin rakennettuja ympäristöjä asumiseen, työhön ja liikkumiseen. Yhtiöllä on toimintaa noin 30 maassa ja henkilöstöä noin 11 800. Liikevaihto vuonna 2011 oli 2,8 miljardia euroa. Osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingissä (Rautaruukki Oyj: RTRKS).
 

CapMan www.capman.fi CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,0 miljardin euron pääomat. CapManilla on neljä keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 110 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.