Skip to content

Sopimus Komasin ja Ruukin muodostamasta Fortacosta on toteutunut

28/12/2012

CapMan lehdistötiedote – 28.12.2012 klo 9.00

Sopimus Komasin ja Ruukin muodostamasta Fortacosta on toteutunut

CapManin hallinnoimat rahastot (CapMan) ja Rautaruukki Oyj (Ruukki) sopivat lokakuussa yhdistävänsä Komasin ja Ruukki Engineering -divisioonan yksiköitä uudeksi Fortaco-nimiseksi yhtiöksi. Sopimus on nyt toteutunut. Fortacosta tulee Euroopan suurin konepajateollisuuden sopimusvalmistaja.

CapMan on Fortacon suurin omistaja 66,5 prosentin osuudella. Ruukin omistusosuudeksi tulee 19,0 prosenttia yhtiön osakekannasta. Fortacon toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Mika Kari. Johtoryhmään kuuluvat lisäksi Esko Harila (talousjohtaja), Erik Skogström, Ville Jaakkola, Jukka Mäkelä, Tomas Forsgård ja Juha Simola. Hallitukseen kuuluvat CapManin nimeäminä edustajina Peter Augustsson (puheenjohtaja), Jan Mattlin ja Lars Hellberg, Ruukin nimeäminä edustajina Mikko Hietanen ja Marko Somerma sekä lisäksi Jukka-Pekka Nikula. 

Yhtiö on koottu yhteensopivista, toisiaan täydentävistä Komasin ja Ruukin yksiköistä. Järjestelyn ulkopuolelle jäävät Komasin yksiköt jatkavat toimintaansa itsenäisenä yhtiönä, Komas Keski-Suomena, jonka uusi toimitusjohtaja on Antti Jokitalo. Komas Keski-Suomen omistus säilyy CapManilla sekä muilla yhtiön nykyomistajilla.

 

Lisätietoja:
Jan Mattlin, partneri, CapMan Buyout, puh.040 508 64 06
Mika Kari, toimitusjohtaja, Fortaco, puh. 040 531 97 58

 

Fortaco www.fortacogroup.com
Fortaco on Euroopan suurin konepajateollisuuden sopimusvalmistaja. Yhtiön päätuotteita ovat vaativat hitsatut ja koneistetut komponentit, asennusvalmiit työkoneiden ohjaamot sekä koneiden ja laitteiden loppukokoonpanot muun muassa maailman johtavimmille konepajasektorin OEM-valmistajille. Yhtiö työllistää noin 2 600 henkilöä 11 toimipisteessä Suomessa, Puolassa, Virossa, Unkarissa ja Slovakiassa. Arvioitu pro forma -liikevaihto vuonna 2012 on 270 miljoonaa euroa.

Ruukki www.ruukki.fi
Ruukki toimittaa asiakkailleen energiatehokkaita teräsratkaisuja: paremmin rakennettuja ympäristöjä asumiseen, työhön ja liikkumiseen. Yhtiöllä on toimintaa noin 30 maassa ja henkilöstöä noin 11 800. Liikevaihto vuonna 2011 oli 2,8 miljardia euroa. Osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingissä (Rautaruukki Oyj: RTRKS).

CapMan www.capman.fi CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,0 miljardin euron pääomat. CapManilla on neljä keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 110 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.