Skip to content

CapMan irtautuu Curatosta

16/09/2013

CapMan lehdistötiedote 16.9.2013 klo 09.00

CapMan irtautuu Curatosta

CapManin hallinnoimat rahastot ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan ne myyvät omistusosuutensa Curato AS:sta, Norjan johtavasta lääketieteellisiä kuvantamispalveluja tarjoavasta yrityksestä, Altor III -rahastolle.

Curato tarjoaa lääketieteellisiä kuvantamispalveluja (radiologipalveluja) Norjassa ja sen tärkeimpiä asiakkaita ovat alueelliset terveydenhuoltopiirit sekä sairasvakuutusyhtiöt ja yksityisasiakkaat. Yhtiöllä on maanlaajuinen 12 klinikan verkosto ja sen palveluja käyttää yli 300 000 potilasta vuodessa. Curaton liikevaihto vuonna 2012 oli noin 53 miljoonaa euroa ja tällä hetkellä yhtiö työllistää noin 220 henkilöä.

”Olemme saavuttaneet sijoitukselle asetetun strategisen tavoitteen ja rakentaneet Norjan johtavan lääketieteellisiä kuvantamispalveluja tarjoavan yrityksen. Sijoitukset Telemark Røntgeniin vuonna 2007 ja Sentrum Røntgeninstituttin vuonna 2008 loivat vahvan pohjan uudelle yritykselle, jolla on ainutlaatuinen maantieteellinen kattavuus ja markkina-asema Norjassa. Toinen merkittävä saavutus oli palvelusopimus Norjan alueellisten terveydenhuoltopiirien kanssa”, kertoo sijoituksesta vastaava CapMan Buyoutin partneri Hans Tindlund.

”CapManin omistuksen aikana olemme nykyaikaistaneet laitteistomme ja avanneet kolme uutta palvelupistettä eri puolilla Norjaa. Curato on tänä päivänä merkittävä toimija terveyspalvelujen markkinoilla ja tarjoaa korkealaatuisia radiologian palveluja, joita hyödyntävät niin julkinen terveydenhuolto kuin yksityisasiakkaat. Olemme myös saavuttaneet merkittäviä mittakaavaetuja ja parantaneet tuottavuutta investoimalla uusimpaan kuvantamisteknologiaan sekä perustamalla keskitetyn tukitoimintojen yksikön. Luotamme siihen, että Altor uutena omistajana tuo mukanaan täydentävää osaamista ja kehittää Curaton menestyksekästä toimintaa myös jatkossa”, kommentoi Curaton hallituksen puheenjohtaja Hans Olav Almaas.

”Kuvantamispalveluiden kulut ovat huomattavasti alhaisemmat Norjassa verrattuna muihin pohjoismaihin ja Eurooppaan. Lisäksi Curaton kustannukset ovat alhaisempia suhteessa julkisen terveydenhuollon kustannuksiin Norjassa. Markkinajohtajana Curato on toiminut esimerkillisesti mahdollistaen merkittäviä säästöjä julkiselle terveydenhuollolle, samalla parantaen palvelutarjontaansa osaavan henkilöstön, tehokkaiden prosessien ja modernin infrastruktuurin ansiosta. Uskomme, että yksityisen sektorin kuvantamispalveluiden markkinaosuus tulee kasvamaan tulevaisuudessa. Tulemme mahdollisesti laajentamaan Curaton nykyistä palveluntarjontaa sekä toimintaa myös Norjan ulkopuolella tulevina vuosina”, sanoo  Altor Equity Partnersin partneri Reynir Indahl.

Kaupan odotetaan toteutuvan lokakuun 2013 loppuun mennessä. CapManin hallinnoimat rahastot sijoittivat Curatoon ensimmäisen kerran vuonna 2007.

Lisätietoja:

Hans Tindlund, partneri, CapMan Buyout, puh. +47 92 66 99 66

Hans Olav Almaas, hallituksen puheenjohtaja, Curato AS, puh. +47 917 10 305

Reynir Indahl, partneri, Altor Equity Partners, puh. +47 90 69 11 13

CapMan Buyout 

CapMan Buyout on pohjoismaiden suurin keskisuuriin listaamattomiin yrityksiin erikoistunut sijoitustiimi. Tiimiin kuuluu 20 sijoitusammattilaista Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa ja sillä on 23 vuoden kokemus pääomasijoitusalalta. Tiimi on tehnyt yhteensä 69 sijoitusta ja 49 irtautumista vuodesta 1989 lähtien ja sen kymmenes rahasto, CapMan Boyout X, on tällä hetkellä aktiivisessa sijoitusvaiheessa.

CapMan Buyout on osa CapMan-konsernia, joka on yksi Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, ja jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,3 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Credit, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 105 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. Lisätietoja osoitteesta www.capman.fi.

Altor Funds

Altor Equity Partners toimii Altor -rahastojen konsulttina. Perustamisesta lähtien, Altorin rahastot ovat sijoittaneet 3 800 miljoonaa euroa sitoutunutta pääomaa yhteensä 40 yritykseen. Sijoitukset on tehty keskisuuriin pohjoismaisiin yrityksiin, keskittyen yritysten kasvuun ja toiminnan tehostamiseen. Altorin kohdeyrityksiin kuuluu mm. Lindorff, Helly Hansen, AGR, Eltek, Norsk Gjenvinning, SPT Group, Navico, Constructor ja Elixia. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.altor.com.

Curato AS

Curato on Norjan johtava lääketieteellisten kuvantamispalveluiden tarjoaja. Yhtiön pääasiallisia asiakkaita ovat alueelliset terveydenhoitopiirit, mutta myös vakuutusyhtiöt ja yksityishenkilöt ovat merkittäviä asiakasryhmiä. Yhtiöllä on maanlaajuinen 12 klinikan verkosto ja tällä hetkellä yhtiö työllistää noin 220 henkilöä. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.curato.no.