Skip to content

CapMan Nordic Real Estate -rahasto ostaa toimitila- ja asuinkiinteistöjä Kööpenhaminan keskustasta

11/09/2013

Lehdistötiedote – 11.9.2013 klo 9.00

CapMan Nordic Real Estate -rahasto ostaa toimitila- ja asuinkiinteistöjä Kööpenhaminan keskustasta

CapMan Nordic Real Estate on allekirjoittanut sopimuksen, jonka mukaan se ostaa toimitila- ja asuinkiinteistöistä koostuvan salkun Kööpenhaminassa. Salkussa on seitsemän kaupunkikiinteistöä, jotka sijaitsevat tunnetulla Kööpenhaminan keskustaan johtavalla Amagerbrogaden ostoskadulla. Salkussa on yhteensä 11 101 m2 vuokrattavaa pinta-alaa, josta 69 % on asuinkiinteistöjä ja 31 % liikekiinteistöjä. Kyseessä on CapMan Nordic Real Estate -rahaston toinen sijoitus.

”Kauppa on linjassa pohjoismaisiin kasvukeskuksiin keskittyvän lisäarvoa tuottavan sijoitusstrategiamme kanssa. Amagerbrogaden kiinteistöt, joiden pohjakerroksissa on toimitiloja ja ylemmissä kerroksissa asuinhuoneistoja, rakennettiin 1890-luvulla. Luomme lisäarvoa vuokraamalla vapaana olevat toimitilat ja kunnostamalla osan asunnoista, minkä ansiosta voimme korottaa vuokratasoa merkittävästi”, sanoo CapMan Real Estate -tiimin vetäjä ja senior partner Mika Matikainen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä rahaston ensimmäiseen sijoitukseen Tanskassa. Tulemme jatkossakin olemaan aktiivisia Tanskan markkinoilla ja suunnittelemme lisäsijoituksia lähitulevaisuudessa. Paikallisella yhteistyökumppanillamme Keystone Investment Managementilla on paljon kokemusta markkinoilla ja tulee täten myötävaikuttamaan vahvasti kiinteistöjen arvonkehitykseen”, sanoo sijoituksesta vastaava CapMan Nordic Real Estaten partneri Torsten Bjerregaard.

Pankkirahoituksen sijoitukseen tarjoaa SEB.

CapMan Nordic Real Estate -rahaston ensimmäisen varainhankintakierros päättyi maaliskuussa 2013 ja sen tämänhetkinen sijoituskapasiteetti on noin 125 milj. euroa. Rahasto teki ensimmäisen sijoituksensa joulukuussa 2012, jolloin se osti Silverdal 1 -toimistokiinteistön Sollentunassa Suur-Tukholman alueella. Rahaston varainhankinta jatkuu edelleen ja sen ennakoidaan saatavan päätökseen vuonna 2014.

Lisätietoja:

Mika Matikainen, senior partner, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, puh. 020 720 7616

Torsten Bjerregaard, partneri, CapMan Nordic Real Estate, puh: +46 (0)8 445 1052 

CapMan Real Estate www.capman.fi 

CapMan Real Estate hallinnoi viittä kiinteistöpääomarahastoa: CapMan Nordic Real Estate -rahasto, joka sijoittaa kaupallisiin sekä toimisto- ja asuntokiinteistöihin Pohjoismaissa, CapMan Real Estate I -rahasto, joka sijoittaa kaupallisiin kohteisiin Helsingin seudulla, CapMan RE II -rahasto, joka sijoittaa kiinteistökehityskohteisiin Suomessa, CapMan Hotels RE -rahasto, joka sijoittaa hotellikiinteistöihin lähinnä Suomessa, sekä CapManin ensimmäinen kohdekohtainen hotellirahasto CapMan Yrjönkatu 17 Ky, joka omistaa hotellikiinteistön Helsingin keskustassa. Tiimiin kuuluu 19 henkilöä Helsingissä, Tukholmassa ja Lontoossa.

CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,3 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Credit, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 105 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.