Skip to content

CapMan Nordic Real Estate lisää salkkuunsa kaksi Kööpenhaminassa sijaitsevaa liiketila- ja asuinkiinteistöä

14/10/2013

Lehdistötiedote – 14.10.2013 klo 09.00

CapMan Nordic Real Estate lisää salkkuunsa kaksi Kööpenhaminassa sijaitsevaa liiketila- ja asuinkiinteistöä

CapMan Nordic Real Estate -rahasto on tehnyt lisäsijoituksen Kööpenhaminan keskustassa sijaitsevaan liiketiloja ja vuokra-asuntoja sisältävään salkkuun ostamalla kaksi kiinteistöä tunnetulla Kööpenhaminan keskustaan johtavalla Amagerbrogaden ostoskadulla. Lisäsijoitus tuo salkkuun 2,707 mvuokrattava pinta-ala, josta 72 % on asuinkiinteistöjä ja 28 % liikekiinteistöjä. Kyseessä on CapMan Nordic Real Estate -rahaston kolmas sijoitus.

CapMan Nordic Real Estate -rahaston ensimmäisen varainhankintakierros päättyi maaliskuussa 2013 ja sen tämänhetkinen sijoituskapasiteetti on noin 125 milj. euroa. Rahasto teki ensimmäisen sijoituksensa joulukuussa 2012, jolloin se osti Silverdal 1 -toimistokiinteistön Sollentunassa Suur-Tukholman alueella. Syyskuussa 2013 rahasto sopi ostavansa useita kiinteistöjä Amagerbrogadenilta. Rahaston varainhankinta jatkuu edelleen ja sen ennakoidaan saatavan päätökseen vuonna 2014.

Lisätietoja:

Mika Matikainen, senior partner, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, puh. 020 720 7616

Torsten Bjerregaard, partneri, CapMan Real Estate, puh: +46 (0)8 445 1052  

CapMan Real Estate www.capman.fi

CapMan Real Estate hallinnoi viittä kiinteistöpääomarahastoa: CapMan Nordic Real Estate -rahasto, joka sijoittaa kaupallisiin sekä toimisto- ja asuntokiinteistöihin Pohjoismaissa, CapMan Real Estate I -rahasto, joka sijoittaa kaupallisiin kohteisiin Helsingin seudulla, CapMan RE II -rahasto, joka sijoittaa kiinteistökehityskohteisiin Suomessa, CapMan Hotels RE -rahasto, joka sijoittaa hotellikiinteistöihin lähinnä Suomessa, sekä CapManin ensimmäinen kohdekohtainen hotellirahasto CapMan Yrjönkatu 17 Ky, joka omistaa hotellikiinteistön Helsingin keskustassa. Tiimiin kuuluu 19 henkilöä Helsingissä, Tukholmassa ja Lontoossa.

CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,3 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Credit, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 105 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.