Skip to content

CapMan Russia myy Russia Baltic Pork Investin kansainväliselle elintarviketeollisuuden monialayhtiölle

12/12/2013

Lehdistötiedote – 12.12.2013 klo 13.45

CapMan Russia myy Russia Baltic Pork Investin kansainväliselle elintarviketeollisuuden monialayhtiölle

CapManin hallinnoima CapMan Russia -rahasto on myynyt osuutensa Russia Baltic Pork Invest ASA:sta Thaimaan pörssissä listatulle suurelle elintarviketeollisuuden yhtiölle Charoen Pokphand Foods Plc:lle, jolla on toimintaa useissa eri maissa. Irtautuminen on vuonna 2008 perustetun rahaston ensimmäinen myynti teolliselle ostajalle.

Russia Baltic Pork Invest ASA (RBPI) on Kaliningradissa sijaitseva sianlihan tuottaja. Yhtiöllä on 6 200 emakkoa, jotka tuottavat 190 000 teurassikaa vuosittain. RBPI:n tuotanto on tehokkainta Euroopassa yhtiön hyödyntäessä tanskalaista osaamista. RBPI laajentaa toimintaansa Venäjällä ja suunnittelee kolmen uuden sikatilan perustamista vuosina 2015-2018.

”RBPI oli CapMan Russialle ns. greenfield-hanke. Tanskalaiset ja norjalaiset sikatuottajat ovat Bonus Gruppenin johdolla tuoneet länsimaista osaamista ja tuotantotapoja Venäjälle ja sitä kautta meillä on ollut mahdollisuus rakentaa yhtä maailman tehokkaimmista sianlihan tuotantoyhtiöistä. Lisäksi yhtiö on kehittänyt ympäristöasioiden ja riskienhallinnan prosesseja, jotka tukevat kestävää kasvua tulevaisuudessa. Luotamme siihen, että RBPI jatkaa kannattavaa kasvuaan uusien omistajien avulla”, toteaa CapMan Russian sijoitusjohtaja ja kohdeyritysvastaava Kåre Wessel.

”CapMan Russia osoittautui erinomaiseksi kumppaniksi RBPI:lle. Olemme saaneet lisärahoitusta venäläisiltä ja kansainvälisiltä pankeilta, minkä lisäksi CapMan Russia on aukaissut meille useita ovia Venäjällä kehittämällä myyntikanavia ja tunnistamalla kasvumahdollisuuksia”, sanoo RBPI:n toimitusjohtaja Thomas Nørgård.

CapMan Russian ensisijoitus RBPI:iin tehtiin vuonna 2008 ja rahaston omistusosuus yhtiöstä ennen kauppaa oli 24,2 prosenttia. Irtautumisella ei ole vaikutusta CapManin vuoden 2013 tulokseen, sillä myyvä rahasto ei ole voitonjaon piirissä.

Tällä hetkellä CapMan Russia -tiimi sijoittaa aktiivisesti CapMan Russia II -rahastosta nopeasti kasvaville kuluttajakeskeisille toimialoille, jotka hyötyvät Venäjän keskiluokan kasvusta, sekä yrityspalveluihin. Rahaston fokus on kehittää paikallisten kasvukeskusten pk-yrityksistä maanlaajuisia toimijoita ja myydä ne venäläiselle tai kansainväliselle teolliselle ostajalle.

Lisätietoja:

Kåre Wessel, sijoitusjohtaja, CapMan Russia, puh. +7 495 620 48 85

Thomas Nørgård, toimitusjohtaja, Russia Baltic Pork ASA, puh. +45 288 777 11

RBPI www.rbpi.no

Russia Baltic Pork Invest on Kaliningradissa sijaitseva sianlihan tuottaja, joka perustettiin vuonna 2008. Yhtiön tavoitteena on laajentaa toimintaansa Venäjän markkinoilla ja se tuottaa tällä hetkellä noin 190 000 teurassikaa vuosittain. Yhtiössä työskentelee nykyisin noin 200 henkilöä.

CapMan www.capman.com

CapMan Russia, johtava pääomasijoitusyhtiö Venäjällä, sijoittaa pieniin ja keskisuuriin venäläisiin kasvuyrityksiin. Tiimi on tehnyt yhteensä 41 sijoitusta ja 29 irtautumista vuodesta 1996 lähtien. Viimeisimpään rahastoon kerättiin ensimmäisellä varainhankintakierroksella 97 milj. euroa. Tiimiin kuuluu 12 henkilöä Moskovassa. CapMan Russia on osa CapMan-konsernia, joka on yksi Pohjoismaiden ja Venäjän johtavista pääomasijoittajista, ja jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,2 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Credit, Public Market ja Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 105 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa.

Charoen Pokphand Foods Plc www.cpfworldwide.com

Charoen Pokphand Foods Plc on johtava elintarviketeollisuuden monialayhtiö. Yhtiö tuottaa korkealaatuisia, ravitsevia, hygieenisiä ja turvallisia tuotteita, jotka vastaavat kuluttajien tarpeita maailmanlaajuisesti.