Skip to content

CapMan sijoittaa Kämp Groupiin

29/01/2014

Lehdistötieodote 29.1.2014 klo 08.45

CapMan sijoittaa Kämp Groupiin

CapManin hallinnoimat rahastot ovat sopineet ostavansa enemmistöosuuden suomalaisesta hotellikonsernista Kämp Groupista. Konserni on tunnettu Helsingin keskustassa sijaitsevasta maineikkaasta Hotel Kämpistä ja modernista GLO Hotels lifestyle-hotelliketjusta. Kaupan tavoitteena on laajentaa konsernin liiketoimintaa ja vahvistaa sen asemaa maan johtavana luksus- ja lifestyle-hotelliketjuna.

Kämp Groupin Hotel Kämp sekä GLO Hotels ovat Suomessa omien segmenttiensä markkinajohtajia. Kansainvälisesti tunnettu viiden tähden luksushotelli Hotel Kämp perustettiin vuonna 1887. Hotellilla on ainutlaatuinen markkina-asema Suomessa, ja siitä on tullut tärkeä maamerkki Helsingin ydinkeskustassa. GLO Hotels puolestaan on maan ainoa lifestyle-hotelliketju, jonka neljä suosittua hotellia sijaitsevat Helsingin keskustassa, Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja kauppakeskus Sellossa Espoossa. Hotellien lisäksi Kämp Groupiin kuuluu neljä ravintolaa sekä Kämp Spa. Konserni työllistää noin 400 henkilöä, ja sen liikevaihtotavoite vuodelle 2014 on noin 45 milj. euroa.

”Hotelliliiketoiminnan näkökulmasta Helsingin metropolialueen näkymät ovat erinomaiset, sillä sekä liike- että vapaa-ajan matkailu ovat kasvussa. Aiommekin kasvattaa konsernin hotellien määrää ja panostaa kansainväliseen myyntiin, korkeaan palvelutasoon sekä hotellien laatuun. Myyjänä kaupassa on Esa Karppisen, hänen vaimonsa sekä kolmen lapsensa omistama Berling Capital Oy, joka jää konsernin merkittäväksi vähemmistöomistajaksi. Meillä on ilo olla mukana kehittämässä tätä helsinkiläistä instituutiota”, kertoo CapMan Buyout -tiimin senior partner ja kohdeyritysvastaava Ari Tolppanen.

”Olemme iloisia, että kaupan myötä tämä pieteetillä rakennettu hotelliyhtiö saa kaipaamaansa toiminnallista mittakaavaa. Loistava henkilökunta ja vahvat omat hotellibrändit Kämp ja GLO luovat erinomaisen perustan yhtiön menestykselle myös tulevaisuudessa”, toteaa Berling Capital Oy:n hallituksen puheenjohtaja Esa Karppinen.

Hotelliyöpymisten määrän Helsingissä ennustetaan kasvavan tulevina vuosina. Etenkin Venäjältä ja Aasiasta saapuvien turistien ja liikematkailijoiden määrä on viimeisen kymmenen vuoden aikana lisääntynyt tasaisesti, ja kasvun odotetaan yhä kiihtyvän kysynnän kasvaessa tarjontaa nopeammin. Kasvua ovat kiihdyttäneet muun muassa lisääntyneet Aasian lentoyhteydet Helsinki-Vantaan lentokentältä, nopea junayhteys Pietarista sekä Helsingin kasvava rooli maan tärkeimpänä liike-elämän keskuksena. Hotelliliiketoiminnan liikevaihto Helsingissä vuonna 2012 ylitti 200 milj. euroa ja huoneiden käyttöaste oli 69 prosenttia.

”Matkailu ja vapaa-aika ovat fokusalueitamme. Suotuisat markkinatekijät yhdistettynä Kämp Groupin johtavaan asemaan nopeasti kasvavilla luksus ja yläsegmentin hotellimarkkinoilla Helsingissä tarjoavat meille lukuisia kehitysmahdollisuuksia lähitulevaisuudessa”, lisää CapMan Buyout -tiimin sijoitusjohtaja Sebastian Schauman.

Lisätietoja:

Ari Tolppanen, Senior Partner, CapMan Buyout, puh. 050 0407343

Esa Karppinen, hallituksen puheenjohtaja, Berling Capital Oy, puh. 050 2089

Lehdistötilaisuus:

Kämp Groupin ja CapManin yhteinen tiedotustilaisuus lehdistölle järjestetään tänään 29.1. klo 11.00 Hotel Kämpin Peilisalissa, osoitteessa Kluuvikatu 2, Helsinki. Paikalla tilaisuudessa ovat CapManin senior partner Ari Tolppanen sekä Berling Capital Oy:n hallituksen puheenjohtaja Esa Karppinen. Tilaisuuden yhteydessä on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

 

CapMan www.capman.fi

CapMan Buyout on pohjoismaiden suurin keskisuuriin yrityksiin erikoistunut sijoitustiimi, johon kuuluu 20 sijoitusammattilaista Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa ja jolla on 24 vuoden kokemus pääomasijoitusalalta. Tiimi on tehnyt yhteensä 75 sijoitusta ja irtautunut 55 yrityksestä vuodesta 1989 lähtien ja sen kymmenes rahasto, CapMan Buyout X, on tällä hetkellä aktiivisessa sijoitusvaiheessa.

CapMan Buyout on osa CapMan-konsernia, joka on yksi Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, ja jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,2 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Credit, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 105 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa.

Kämp Group www.kampgroup.fi, www.hotelkamp.fi, www.hotelglo.fi, www.kampspa.fi

Kämp Group on suomalainen hotellikonserni, johon kuuluu mm. joukko Helsingin maineikkaimpia hotelleja ja ravintoloita sekä Kämp Spa. Kämp Groupissa työskentelee noin 400 henkilöä ja sen liikevaihtotavoite vuodelle 2014 on noin 45 milj. euroa. Konsernin kansainvälisesti tunnetuin hotelli on vuonna 1887 perustettu legendaarinen Hotel Kämp ja lisäksi siihen kuuluu suosittu lifestyle-hotelliketju GLO Hotels. Kämp Group on osa Berling Capital Oy:ta.