Skip to content

CapMan sijoittaa LämpöLuxiin

13/02/2014

CapMan lehdistötiedote – 13.2.2014 klo 10.00

CapMan sijoittaa LämpöLuxiin

CapManin hallinnoimat rahastot ovat ostaneet enemmistöosuuden Suomen johtavasta ikkuna- ja oviremonttien kokonaispalveluita tarjoavasta Suomen Lämpöikkuna Oy:stä, joka on tunnettu LämpöLux-tuotemerkistään. Yrityksen nykyinen johto jatkaa kaupan myötä merkittävänä vähemmistöomistajana. Kaupan tavoitteena on edelleen kasvattaa LämpöLuxin markkina-asemaa koko maassa.

Suomen Lämpöikkuna Oy perustettiin vuonna 2010 ja se on kasvanut nopeasti segmenttinsä johtavaksi yritykseksi tarjoamalla omakotitalosaneerauksissa kotitalouksille ikkuna- ja oviratkaisuja avaimet käteen -periaatteella. LämpöLuxin menestys perustuu vahvaan konseptiosaamiseen, laajaan myyntiverkostoon sekä huolella asiakkaan tarpeisiin räätälöityyn palveluun. Yrityksen liikevaihto oli 23 milj. euroa vuonna 2013 ja sen palveluksessa työskentelee noin 130 henkilöä ympäri Suomea. Kotitalouksien ikkunaremontoinnin liikevaihto Suomessa on noin 175 milj. euroa vuosittain, ja markkinan ennustetaan jatkavan tasaista kasvuaan.

”Alalla on erinomaiset kasvuennusteet, sillä Suomen vanhenevasta pientalokannasta merkittävä osa on tulossa lähivuosina vaiheeseen, jolloin tarve saneerausremonttiin ajankohtaistuu. Lisäksi kuluttajat haluavat kasvavassa määrin energiatehokkaampia vaihtoehtoja. LämpöLuxin asiakkaat ovat tutkitusti erittäin tyytyväisiä sen tarjoamaan ainutlaatuiseen kokonaispalveluun, ja siksi sillä on erinomaiset mahdollisuudet hyödyntää kasvavaa kysyntää. Aikaisempaa kokemusta vastaavanlaisen liiketoiminnan kehittämisestä meillä on muun muassa kohdeyrityksemme Pohjolan Design-Talo Oy:n kautta”, toteaa CapManin senior partner ja kohdeyritysvastaava Tuomo Raasio.

”Viimeaikaisten kuluttajatutkimusten perusteella ikkunaremontteja ei hoideta Suomessa niin hyvin kuin voitaisiin. Tärkeintä meille on varmistaa, että ikkunat asennetaan rautaisella ammattitaidolla ja että palvelujemme laatu on aina ensiluokkaista. Järjestely CapManin kanssa tulee entisestään vahvistamaan LämpöLuxin markkina-asemaa Suomen johtavana ikkuna- ja oviremonttien tekijänä. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kehitysvaiheeseen”, toteaa Suomen Lämpöikkuna Oy:n toimitusjohtaja Pekka Koskelo.

Suomen Lämpöikkuna Oy on CapMan Buyout X -rahaston kolmas sijoitus. Rahaston tavoitteena on sijoittaa menestyviin keskikokoisiin yritysjärjestelyihin (buyout) Pohjoismaissa ja kehittää niistä oman alueensa markkinajohtajia.

Lisätietoja:

Tuomo Raasio, senior partner, CapMan Buyout, puh. 207 207 505 tai 0400 405 682
Pekka Koskelo, toimitusjohtaja, Suomen Lämpöikkuna Oy, puh. 040 525 4330

CapMan www.capman.fi
CapMan Buyout on pohjoismaiden suurin keskisuuriin yrityksiin erikoistunut sijoitustiimi, johon kuuluu 20 sijoitusammattilaista Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa ja jolla on 24 vuoden kokemus pääomasijoitusalalta. Tiimi on tehnyt yhteensä 76 sijoitusta ja irtautunut 55 yrityksestä vuodesta 1989 lähtien ja sen kymmenes rahasto, CapMan Buyout X, on tällä hetkellä aktiivisessa sijoitusvaiheessa.

CapMan Buyout on osa CapMan-konsernia, joka on yksi Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, ja jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Credit, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa.

Suomen lämpöikkuna Oy www.lampolux.fi

Vuonna 2010 perustettu Suomen Lämpöikkuna Oy on tunnettu LämpöLux-tuotemerkistään ja yritys tarjoaa kokonaispalvelua ikkuna- ja oviremontteihin avaimet käteen -periaatteella. Yrityksen liikevaihto oli 23 milj. euroa vuonna 2013 ja sen palveluksessa työskentelee noin 130 henkilöä. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Oulussa ja sillä on 16 toimipistettä ympäri Suomea.