Skip to content

CapMan myy Finlaysonin

12/06/2014

CapMan lehdistötiedote 12.6.2014 klo 12.00

 

CapMan myy Finlaysonin

CapManin hallinnoimat rahastot myyvät sisustustekstiilejä valmistavan Finlayson & Co Oy:n mainostoimisto BOB the Robotin perustajille Jukka Kurttilalle ja Petri Pesoselle sekä kolmannelle uudelle omistajalle Risto Voutilaiselle. Samalla Finlayson & Co Oy myy peitteitä ja patjoja valmistavan Familon-liiketoiminta-alueen Trading House Eestille, joka on osa yhtä Euroopan suurinta vuodevaatetekstiilejä valmistavaa Trading House Scandinavia AB -konsernia. Irtautuminen Finlayson & Co Oy:stä ei muuta CapManin 8.5.2014 antamaa näkymäarviota vuodelle 2014.

Finlayson & Co Oy on tullut tutuksi korkealaatuisista Finlayson-sisustustekstiileistä sekä Familon-tyynyistä, -peitteistä, -sängyistä, ja -patjoista. Finlayson & Co Oy:n liikevaihto oli 44,8 milj. euroa vuonna 2013 ja yhtiö työllistää noin 265 henkilöä Suomessa, Venäjällä ja Baltian maissa.

”Olemme CapManin kanssa kulkeneet pitkän matkan yhdessä, minkä aikana Finlayson on muuttanut muotoaan monta kertaa ja siten pysynyt hyvin mukana markkinoiden nopeassa kehityksessä. Kiitos tästä kuuluu myös osaavalle henkilökunnallemme. CapMan on tukenut johtoa monin eri tavoin ja yhteistyö on toiminut todella hyvin”, kertoo Finlayson & Co Oy:n toimitusjohtaja Jouko Salakka, joka siirtyy kaupan myötä Familon-liiketoiminnan toimitusjohtajaksi.

”Olemme erittäin iloisia että molemmille tuotemerkeille, Finlaysonille ja Familonille, löydettiin hyvät uudet kodit. Finlaysonin vahvaan brändiin tullaan panostamaan edelleen ja Familon jatkaa kehittymistään osana suurempaa konsernia”, kommentoi sijoituksesta vastaava CapManin senior partner Tuomo Raasio.

Finlayson ja Familon tuotemerkkejä tullaan kehittämään myös jatkossa

Finlayson & Co Oy:n uudet omistajat aikovat kehittää Finlaysonia myös jatkossa: ”Finlayson on lähes 200 vuotta vanha ja edelleenkin Suomen rakastetuin kodintekstiilibrändi. On hienoa päästä tekemään töitä näin upeassa yrityksessä. Haluamme nostaa Finlaysonin sellaiseen kukoistukseen, jonka se ansaitsee. Tuomme Finlaysoniin uutta intoa, rohkeutta ja brändiosaamista. Meille tämä ei ole mikään projekti, emme ole virittämässä Finlaysonia myyntikuntoon, vaan lähdemme omistamaan ja kehittämään yritystä pitkäjänteisesti. Olemme ostamassa hyväkuntoista ja kannattavaa yritystä, joka on pärjännyt erinomaisesti myös käyttötavarakaupan vaikeinakin aikoina CapManin ammattitaitoisessa omistuksessa”, kommentoivat uudet omistajat Kurttila ja Pesonen. Kurttilan ja Pesosen lisäksi omistajuus on jakautunut myös Risto Voutilaiselle tasaosuuksin.

Finlayson & Co Oy:n toinen tuotemerkki, peitteitä ja patjoja valmistava ja markkinoiva Familon jatkaa kehittymistään osana Euroopan johtavaa vuodevaatetekstiilejä valmistavaa yritystä, Trading House Scandinavia AB:tä. Yhtiö ostaa Familon-tuotteita valmistavat tehtaat Suomessa ja Venäjällä, sekä Finlaysonin liikkeet Venäjällä ja Baltian maissa.

”Finlaysonin Familon-tuotemerkillä on erittäin vahva ja vakiintunut asema Suomessa, etenkin tekstiilisuunnittelussa”, sanoo Peter Hunt, Trading House Scandinavia AB:n omistaja. ”Jos yhdistämme konsernimme vahvan taloustilanteen, innovatiivisen huipputeknisen tuotannon ja kehityksen sekä vientimarkkinat, tuloksena on molempia tukeva malli, joka vahvistaa asemaamme Pohjoismaiden ja Euroopan vuodevaatemarkkinoilla”, lisää Hunt.

CapManin ja Finlaysonin yhteistyö on jatkunut vuodesta 1999

CapManin hallinnoimat rahastot sijoittivat Finlaysoniin ensimmäisen kerran vuonna 1999, jolloin vaahtomuovia valmistava Espe Oy ostettiin Royal Dutch Shell Plc Groupilta. Vuonna 2000 Espe Group osti suositun suomalaisen Finlayson-brändin takaisin Suomeen norjalaiselta Winder ASA:lta. Vuonna 2006 Finlayson ja Familon määriteltiin Espe Groupin ydinliiketoiminta-alueiksi ja samalla yhtiön nimi muutettiin Finlayson & Co Oy:ksi. Yhtiö keskitti liiketoimintaansa edelleen vuonna 2007, jolloin se irtautui vaahtomuovia valmistavasta Espe Oy:stä sekä non-woven tuotteita valmistavasta Ewona Oy:stä. Sittemmin Finlayson & Co Oy on tullut tunnetuksi kodintekstiilejä valmistavasta Finlayson-tuotemerkistä sekä peitteitä ja -patjoja valmistavasta Familon-tuotemerkistä. Finlayson on tänä päivänä yksi tunnetuimmista suomalaisista sisustustekstiilibrändeistä.

CapManin hallinnoimien rahastojen sijoittajille on jo palautettu merkittävä osa sijoituksesta saaduista tuotoista. Kaupan seurauksena CapMan saa voitonjako-osuustuottoja Fenno Program, Finnmezzanine II B sekä Finnmezzanine III B -rahastoilta. Irtautuminen Finlayson & Co Oy:stä ei muuta CapManin 8.5.2014 antamaa näkymäarviota vuodelle 2014.

 

Lisätietoja:

Tuomo Raasio, senior partner, CapMan Buyout, puh. 040 040 5682

Jukka Kurttila, puh. 040 715 5760

Petri Pesonen, puh. 040 060 3306

Peter Hunt, omistaja, Trading House Scandinavia AB, puh. +46 70 510 80 01

 

CapMan www.capman.fi

CapMan Buyout on pohjoismaiden suurin keskisuuriin yrityksiin erikoistunut pääomasijoitustiimi, johon kuuluu 20 sijoitusammattilaista Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa ja jolla on 24 vuoden kokemus pääomasijoitusalalta. Tiimi on tehnyt yhteensä 78 sijoitusta ja irtautunut 58 yrityksestä vuodesta 1989 lähtien ja sen kymmenes rahasto, CapMan Buyout X, on tällä hetkellä aktiivisessa sijoitusvaiheessa.

CapMan Buyout on osa CapMan-konsernia, joka on yksi Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, ja jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Credit, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa.

Finlayson & Co Oy

Finlayson & Co -konserniin kuuluu Finlayson Oy, joka markkinoi ja valmistaa korkealaatuisia Finlayson-sisustustekstiilejä sekä Familon-peitteitä ja -patjoja. Finlayson & Co -konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 44,8 milj. euroa ja sen palveluksessa oli noin 265 henkilöä Suomessa, Venäjällä ja Baltian maissa

Trading House Scandinavia AB

Trading House Scandinavia AB on yksi Euroopan suurimpia tyynyjen ja peittojen valmistajia. Konserni työllistää yli tuhat ihmistä, ja sen liikevaihto on 100 miljoonaa euroa. Virossa, Puolassa ja Kiinassa sijaitsevat tuotantoyksiköt valmistavat kymmenen miljoonaa tyynyä ja seitsemän miljoonaa peittoa noin 30 000 kilometristä kangasta. Tuotteita viedään 41 maahan. Konsernin suurimpia asiakkaita ovat muiden muassa kansainväliset vähittäismyyntiketjut Argos, Auchan, Carrefour, Ikea, Jysk, Lutz ja Metro.